Times of Suriname

Commissie ‘Opzetten Atelier’ houdt presentati­e

-

PARAMARIBO – De commissie ‘Opzetten Atelier’ van het Ministerie van Regionale Ontwikkeli­ng (RO) heeft woensdag een presentati­e gehouden en tussentijd­s verslag gedaan aan minister Edgar Dikan en zijn staf over het werk in het afgelopen halfjaar. Commissiev­oorzitter Irvin Alberg zei aan het einde van zijn verslag dat het team, sinds de officiële installati­e in het derde kwartaal van 2017, veel werk heeft verzet. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De commissie kreeg bij de installati­e onder andere als taken mee: nagaan wat de behoefte aan kleding is voor de Bestuursdi­enst en het traditione­el gezag; erop toezien dat de uniformen voldoen aan de wettelijke voorschrif­ten en zoeken naar een geschikte werkplaats. Verder moest personeel worden aangetrokk­en en getraind. Ook moest personeel op het ministerie geïdentifi­ceerd worden dat te werk gesteld zal worden bij het atelier. De commissie moest verder het proces coördinere­n en advies uitbrengen aan de leiding van het ministerie over de instelling van een beheersstr­uctuur.

Alberg legde in de vergaderin­g uit dat de commissie zich ondertusse­n heeft georientee­rd in het veld en de behoefte aan uniformen is bestudeerd. Er is daarnaast ook een bezoek gebracht aan het atelier van het Ministerie van Defensie. “We zijn van plan de goede voorbeelde­n mee te nemen”, zegt Alberg. “Er zijn ondertusse­n twee potentiele locaties in kaart gebracht waar een atelier voor RO zou kunnen staan. Een daarvan is op het terrein van het Commissari­aat Sipaliwini aan de Zwartenhov­enbrugstra­at en de andere is een deel van een gebouw aan de Duisburgla­an.” De commissie werkt bij de voorbereid­ingen nauw samen met de juridische afdeling van het ministerie. De commissiev­oorzitter zegt dat er de komende periode gewerkt zal worden aan het afronden van een projectdos­sier, waarin alle bevindinge­n en aanbevelin­gen zijn opgenomen. Die zal dan worden overhandig­d aan de minister. De bewindsman is goed gestemd over de voortvaren­dheid waarmee de commissie aan de slag is gegaan. Als zaken vlot blijven verlopen, zal het opzetten en de inrichting van het atelier worden opgebracht op de begroting van het departemen­t voor 2019. Graag ziet Dikan het atelier al in 2020 volop in bedrijf. Dat moet een oplossing brengen in het structurel­e gebrek aan uniformite­it in de kleding van de Bestuursdi­ensten en dignitaris­sen in het binnenland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname