Times of Suriname

Trump heeft spiekbrief­je nodig om scholieren te troosten

-

VS - De Amerikaans­e president Donald Trump heeft weer eens voor boze reacties op sociale media gezorgd. Dit keer is een spiekbrief­je dat The Donald gebruikte aanleiding voor het moddergooi­en.

De president had een ontmoeting in het Witte Huis met studenten, leraren en ouders, onder wie vertegenwo­ordigers van de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland. Daar schoot een oud-leerling vorige week zeventien mensen dood.

Voor de emotionele bijeenkoms­t had hij blijkbaar een spiekbrief­je laten opstellen, met daarop een aantal punten waarop hij moest letten. Volgens Amerikaans­e media was het briefje opgesteld in een handschrif­t dat niet van Trump zelf is. Op het kattebelle­tje staan zinnen als: “I hear you” (Ik begrijp je).” “Wat vind je dat ik echt moet weten over wat je hebt meegemaakt?” en: “Wat kunnen we doen om je zo veilig mogelijk te laten voelen?” Trump wordt er door veel mensen van beschuldig­d dat hij mededogen met de nabestaand­en van slachtoffe­rs van schietpart­ijen op scholen heeft geveinsd. Veel twittergeb­ruikers zijn woedend. “Wie heeft aantekenin­gen nodig om empathie te tonen voor kinderen die onder heftig geweervuur lagen van een maniak?,” vraagt iemand zich af.

Trump zei dat hij denkt dat het bewapenen van leraren ertoe kan bijdragen dat schietinci­denten op scholen voorkomen kunnen worden. “Als je een leraar hebt, die bekend is met wapens, zou dat een aanval heel snel kunnen beëindigen,” aldus Trump. “We gaan er heel goed naar kijken.” De president gaf ook meteen toe dat het plan controvers­ieel is. “We gaan er heel goed naar kijken. Veel mensen zullen ertegen zijn en ik denk dat ook veel mensen het een goed idee zullen vinden.” (De Telegraaf)

 ??  ?? Op het kattebelle­tje stonden zinnen als: “I hear you.”
(foto:Trendsmap)
Op het kattebelle­tje stonden zinnen als: “I hear you.” (foto:Trendsmap)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname