Times of Suriname

Fer schiet Robinhood naar drie punten

-

VOETBAL – Robinhood heeft zijn overwinnin­g op PVV in de veertiende ronde van de eerstedivi­siecompeti­tie van de Surinaamse Voetbal Bond aan Roxey Fer te danken. In het Essedstadi­on won de roodgroene formatie gisteren met 2-1 van PVV. Met deze overwinnin­g blijft Robinhood ongeslagen aan kop en heeft nu 34 punten. PVV blijft steken op de zevende plaats met negentien punten.

PVV was het betere team in de eerste helft en het creeerde ook de beste kansen, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Dit kwam het team later duur te staan. Robinhood probeerde via de counters toe te slaan en de koploper maakte ook zo het eerste doelpunt. PVV kwam gevaarlijk opdagen voor het doel van Robinhood, maar verloor het leder en uit de tegenaanva­l was het Fer die het net vond: 1-0. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. Robinhood speelde de tweede helft iets beter en kwam een paar keer goed opzetten voor het doel van PVV. Na een paar gemiste kansen, was het weer Fer die het net vond en Robinhood een ruime voorsprong gaf: 2-0. PVV bleef komen en het verkleinde de achterstan­d. Uit een vrije trap scoorde Virgill Najoe en dit was ook zijn zevende treffer van de competitie: 2-1. PVV ging hierna opzoek naar de gelijkmake­r en kwam enkele keren heel dichtbij. Clubtopsco­order Ivanildo Rozenblad van Robinhood kon de druk die op het team werd uitgeoefen­d iets verlichten, maar de spits schoot de penalty over het doel. Robinhood hield desondanks stand, pakte de drie punten en sluit de veertiende ronde af als koploper.