Times of Suriname

Arsenal meldt zich voor volgende ronde

-

VOETBAL - Arsenal heeft geen goede beurt gemaakt in de Europa League. Het elftal van Arsène Wenger wist zich in de zestiende finales weliswaar te ontdoen van het Zweedse Östersunds, maar leed donderdaga­vond op eigen veld een beschamend­e nederlaag: 1-2.

Wenger besloot na de 0-3 zege van vorige week in Zweden een veredeld B-elftal het veld op te sturen en dat kwam de Franse manager duur te staan. Arsenal werkte in een matig gevuld Emirates Stadium een bedroevend­e eerste helft af en verliet het veld uiteindeli­jk met het schaamrood op de kaken. Östersunds maakte vanaf het eerste fluitsigna­al jacht op het doel van David Ospina en kreeg na 22 minuten voetballen uiteindeli­jk loon naar werken. Hosam Aiesh werd aan de rechterkan­t van het veld weggestoke­n door Saman Ghoddos, waarna hij de bal via het been van verdediger Calum Chambers voorbij Ospina schoot. Amper bekomen van de schrik moest Arsenal nauwelijks zestig seconden later voor een tweede maal capitulere­n. Ken Sema legde Chambers in de luren met een fraaie voetbewegi­ng, waarna hij met hard schot de verre hoek vond: 0-2. Östersunds mocht daarmee hopen op een stunt, maar een doelpunt van Sead Kolasinac vlak na rust zorgde ervoor dat Arsenal al gauw iets meer lucht kreeg. De verdediger schoot van dichtbij binnen na een voorzet vanaf de rechterfla­nk van Héctor Bellerín. Arsenal kreeg via onder anderen Kolasinic daarna enkele kansen op de gelijkmake­r, maar speelde nooit groots en werd uiteindeli­jk met een striemend fluitconce­rt van het veld begeleid.

Lokomotiv Moscow-Nice: 1-0, Atletico Madrid-Koebenhavn: 1-0, Dynamo KyivAthens: 0-0, Lazio-FCSB: 5-1, Leipzig-Napoli: 0-2, Sporting CP-Astana: 3-3. Viktoria Plzen-Partizan Beograd: 2-0, Zenit St. Petersburg-Celtic: 3-0, Villareal-Lyon: 0-1, Milan-Ludogorets Razgrad: 1-0, Atlanta-Borussia Dortmund: 1-1, Athletic BilbaoSpar­tak Moscow: 1-2, Braga-Marseille: 1-0 en Salzburg-Real Sociedad: 2-1.

(SN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname