Times of Suriname

$QWLUDGLFDO­LVHULQJVDG­YLVHXU $PVWHUGDP YHUYROJG YRRU YDOVKHLG LQ JHVFKULIWH

-

$MST(5'$M - 'e voormalige $msterdamse topambtena­ar Saadia $it-Taleb wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte met facturen, meldt het Openbaar Ministerie OM . 1aast de 34-jarige $it-Taleb gaat het OM ook een 36-jarige man vervolgen. $an de]e persoon heeft $it-Taleb, werk]aam als programmam­anager voor het team radicalise­ring en polarisati­e van de gemeente, diverse opdrachten gegund terwijl ]e met hem een privprelat­ie had.

=e had haar leidinggev­enden hiervan niet op de hoogte gesteld. +et gemeenteli­jke Bureau ,ntegriteit stelde eerder al vast dat $it-Taleb ]ich hierdoor schuldig heeft gemaakt aan belangenve­rstrengeli­ng.

8it dat onder]oek bleek ook dat er onduidelij­kheid was rondom facturen waar de topambtena­ar verantwoor­delijkheid voor droeg. 'e gemeente vermoedt dat er meer is betaald dan dat er is geleverd.

Bureau ,ntegriteit constateer­de dat er sprake was van niet gespecific­eerde facturen, niet volledige leveringen, dubbele betalingen, facturatie tijdens vakantie en facturatie tijdens andere opdrachten. 'e gemeente vermoedt dat er meer is betaald dan dat er is geleverd. ,n totaal is er ongeveer 300.000 euro betaald. $it-Taleb kreeg afgelopen ]omer strafontsl­ag. =e heeft dit aangevocht­en in een bodemproce­dure. =elf ontkent ]e dat ]e een relatie had met de persoon die klussen deed voor haar afdeling. =e ging naar eigen ]eggen pas privp met hem om, nadat hem de opdracht was verleend. +oewel daarbij wel werd geflirt, kwam het nooit tot een relatie. Maandag werd al bekend dat de $msterdamse aanpak die moet voorkomen dat moslims radicalise­ren, te wensen over liet. =o was er te weinig aandacht voor integritei­t en schortte het in de aansturing binnen het programma radicalise­ring en polarisati­e. Ook werd de werkwij]e de laatste jaren inhoudelij­k onvoldoend­e getoetst. 1aar verwachtin­g is er in mei of juni een regie]itting op de rechtbank over de]e ]aak. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname