Times of Suriname

7DEDNVLQGX­VWULH QLHW VWUDIUHFKW­HOLMN YHUYROJG

-

$MST(5'$M - 'at laat het OM in een persberich­t weten. +et OM ]iet binnen de huidige wet- en regelgevin­g geen mogelijkhe­den voor een kansrijke vervolging van de tabaksprod­ucenten. ³5oken is dodelijk en het ontwerp van sigaretten draagt daaraan bij, maar de tabaksprod­ucenten handelen volgens het OM niet in strijd met de wet- en regelgevin­g.´

$dvocaat Bpnpdicte FicT deed in 2016 namens longkanker­patisnte $nne Marie van 9een en een aantal maatschapp­elijke organisati­es aangifte tegen de tabaksindu­strie van ]ware mishandeli­ng die de dood tot gevolg heeft en valsheid in geschrift.

'e afgelopen tijd sloten steeds meer organisati­es ]ich aan bij de aangifte tegen vier tabaksprod­ucenten, ]oals kinderarts­en, gynaecolog­en, de verslaving­s]org en de gemeente $msterdam.

9olgens de advocaat vergiftigt de tabaksindu­strie de consument willens en wetens. +onderden toevoeging­en maken de sigaret e[tra verslavend, aldus de aangifte. 'aardoor raakt de beginnende roker snel verslaafd en komt de gevorderde er niet of nauwelijks meer vanaf. 'at maakt volgens FicT dat de tabaksindu­strie µeen misdadig oogmerk¶ heeft.

Bijna een kwart van de 1ederlands­e volwassen bevolking rookt, blijkt uit de meest recente cijfers van het &entraal Bureau voor de Statistiek. 3er jaar sterven ongeveer 20.000 1ederlande­rs aan de gevolgen van roken.

 ??  ?? Tabaksprod­ucten.
Tabaksprod­ucten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname