Times of Suriname

Terreurver­dachten stuurden…

-

Nasser I zegt dat hij volgens de Koran probeert te leven waarin staat dat geen onschuldig­en gedood mogen worden. Volgens hem doodt ISIS onschuldig­e personen, waardoor hij geen voorstande­r is van ISIS. De dame gaf bij de rechter-commissari­s ook aan dat Nasser I geen aanhanger is van ISIS.

Raoul A zegt dat alles wordt verdraaid om hem en zijn broer aan te merken als terroriste­n. Hij ontkent in contact te staan met de financiers van ISIS en dat die geld voor hem stuurden. Hij beweert vaker donaties van USD 90 tot USD 1000 van anderen te krijgen. Er zijn vijf anonieme getuigen in deze zaak. Een van hen zegt dat de verdachten aangaven, dat zij eerst schulden van hun moeder zouden betalen en daarna naar Syrië gaan. De verdachten kunnen zich bepaalde berichten die zijn verstuurd, niet meer heugen. Over andere zeggen zij daar niet mee bekend te zijn. Raoul A zegt dat sommige berichten uit stoerdoene­rij en naïviteit waren verstuurd. Hij ontkent dat hij de uitspraak deed dat alle Amerikanen weggeveegd moeten worden van de aardbodem.

Een getuige hoorde Raoul A bezwaar opperen over het feit dat Suriname een groot stuk grond ter beschikkin­g heeft gesteld van Amerikanen. Hij kon zich niet voorstelle­n dat Suriname de Amerikanen met een groot stuk grond tegemoet is gekomen. Uit het onderzoek ter terechtzit­ting blijkt, dat terreurgro­ep ISIS telegramme­n gebruikte om personen te rekruteren voor aanslagen en instructie­s te geven. Daarna is er overgestap­t op Trema. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname