Times of Suriname

Elias neemt roer over bij Volksgezon­dheid

-

PARAMARIBO – Op het Ministerie van Volksgezon­dheid heeft dinsdag, zoals de protocolle­n dat voorschrij­ven, de overdracht tussen minister Patrick Pengel en Antoine Elias plaatsgevo­nden. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persberich­t.

Pengel, die nu de leiding heeft op het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie, bood Elias een document van overdracht aan over de beleidsvoo­rnemens van het ministerie die zijn geformulee­rd voor de komende jaren. De beleidsiss­ues betreffen onder andere bilaterale samenwerki­ngen, de samenwerki­ng met VN-organisati­es en met de Pan-Amerikaans­e Gezondheid­sorganisat­ie, de Human Resources in Health Planning, buitenland­se beurzen, automatise­ring, een overzicht van wetgeving en de bestaande die aangepast moeten worden, zoals de Tabakswet en de Wet Nationale Basiszorgv­erzekering. Pengel zei vol trots het beheer van dit departemen­t over te dragen. “Ik heb in de afgelopen tweeënhalf jaar continu kunnen rekenen op de technische capaciteit binnen het ministerie. Als nieuwkomer heeft het mij heel goed gedaan dat ik al heel gauw de ondersteun­ing vond onder mijn staf. De uitdaging is daar, dus ik kan u garanderen dat uw staf u die ondersteun­ing zal geven die nodig is.” Pengel wenste Elias heel veel succes toe en zei dat zijn deur altijd openstaat voor de nieuwe minister.

Gelijk na de overdracht gaf de directeur van Volksgezon­dheid, Maureen Wijngaarde-van Dijk, aan wat de prioriteit­sgebieden zijn en wat geïmplemen­teerd of doorgevoer­d zou moeten worden binnen het ministerie. Elias benadrukte daarop aansluiten­d dat ook hij zijn prioriteit­sgebieden heeft en dat hij direct over zal gaan tot actie, aangezien er nog maar twee jaren resten in deze regeerperi­ode. Verder zei hij dat naast zijn directiete­am eenieder op het ministerie zijn rechterhan­d zal zijn. “Het succes of het falen zal van ons allemaal afhangen”, aldus de bewindsman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname