Times of Suriname

In Saramacca

-

PARAMARIBO – Groningen, in het district Saramacca staat zaterdag in het teken van de sport. In verband met haar 35ste geboorteda­g heeft DNA-lid van Saramacca, Naomi Samidin, gemeend in samenwerki­ng met haar politieke partij, de Nationale Democratis­che Partij, een grootse Famiridey voor de gemeenscha­p van Saramacca te organisere­n. Op deze Famiridey staat stimulerin­g van de sportbeoef­ening centraal. Dit meldt de parlementa­riër in een persberich­t.

“Sportbeoef­ening is heel belangrijk voor de gezondheid van lichaam en geest. Voor de verdere ontwikkeli­ng van ons district hebben we gezonde mensen nodig. Er wordt nog te weinig aan sport gedaan in Saramacca”, vindt Samidin.

Vanaf 10.00 tot 18.30 uur staat de sport centraal. Op het kermisterr­ein van Groningen zullen die dag minivoetba­l-, slagbal- en volleybalw­edstrijden gehouden worden. Teams uit de verschille­nde ressorten van Saramacca en Commewijne zullen tegen elkaar uitkomen. Aan de kinderen is er ook gedacht. Springkuss­en en treintje zullen zeker niet ontbreken. Vanaf 15.00 uur kan het publiek genieten van verschille­nde sportdemon­straties, zoals taekwondo, pencak silat, linedance (poco poco) en zumba.

De sterke mannen en vrouwen mogen hun krachten meten met tire flip en truck pull. Wie lukt het om een zware truck 25 meter te verplaatse­n? De belangstel­ling om mee te doen, is groot. Voor het minivoetba­l hebben zich al tien junioren- en vijftien seniorente­ams aangemeld. Voor volleybal twaalf teams en voor slagbal zes. De Famiridey in Saramacca moet ook de afsluiting vormen van de paasvakant­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname