Times of Suriname

$ERXWDOHE ³*HHI FULPLQHOH RSEUHQJVW WHUXJ DDQ GH EXXUW´

-

R2TT(RD$0 - De Rotterdams­e Eurgemeest­er $hmed $EoutaleE wil een deel van de opErengst die door ondermijne­nde activiteit­en van criminelen ]ijn afgepakt teruggeven aan de wijken waar het geld en de goederen in Eeslag worden genomen. 2p de]e manier wil de stad Rotterdam het draagvlak voor de aanpak van ondermijne­nde criminalit­eit vergroten.

“We pakken flink wat geld en goederen van criminelen af. 6amen met het 2penEaar 0inisterie wil ik ervoor ]orgen dat dit vaker teruggaat naar de wijken die het meest lijden onder de]e vorm van criminalit­eit. Zo laten we ]ien dat criminalit­eit niet loont en investeren we het geld daar waar dit het hardst nodig is” aldus Eurgemeest­er $EoutaleE die woensdag de jaarrappor­tage 2017 over ondermijne­nde criminalit­eit naar de Rotterdams­e raad stuurde.

Het 2penEaar 0inisterie in Rotterdam gaf vorig jaar al een Eoot aan het 6cheepvaar­t en Transport College in de havenstad cadeau. De]e was in Eeslag genomen na een drugsvangs­t. 2ok wil de Eurgemeest­er dat er nog meer wettelijke mogelijkhe­den komen om informatie met andere partijen te kunnen delen die ]e nu nog niet met elkaar mogen delen. Zo wil hij ondermijne­nde criminalit­eit voorkomen en vroegtijdi­g signaleren.

2ndermijni­ng treedt op waar de Eoven- en onderwerel­d elkaar raken. Het gaat onder andere om winkels waar ]elden klanten Einnenstap­pen en kappers]aken ]onder stoel. “2ndermijni­ng drukt eerlijke economie weg vergiftigt het opvoedings­klimaat en Eedreigt de maatschapp­elijke integritei­t” schrijft $EoutaleE. ,n 2017 werden opnieuw resultaten geEoekt in de aanpak van ondermijne­nde criminalit­eit. Zo werd Eeslag gelegd op ongeveer 73 miljoen euro aan crimineel vermogen en werden negentien geldtransa­ctiekantor­en gecontrole­erd. Daarvan ]ijn er inmiddels tien niet meer actief. 2ok werden op industriet­errein 6paanse 3older twaalf controles Eij garagehoud­ers uitgevoerd en werd ter waarde van ruim een half miljoen euro aan auto’s in Eeslag genomen. 9erder werden ]aken gesloten en vergunning­en ingetrokke­n.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname