Times of Suriname

2XG &'$¶HU NULMJW HHQ MDDU FHO YRRU PHJDGUXJVO­DE

-

D(1 H$$* - Wim van der 3. uit Leende moet een jaar de cel in voor het toelaten van een drugslaE dat eerder op een faEriek leek. Tegen 9an der 3. was twee weken geleden vijf jaar cel gesist. De rechtEank vindt niet Eewe]en dat 9an der 3. wist dat het laE er was maar hij was wel de onmisEare schakel.

De rechters vinden het niet Eewe]en dat de man wist dat het laE op ]ijn terrein stond en hij heeft dus ook niet actief meegewerkt aan de productie van de harddrugs. Hij kon ]elf niet eens in het verhuurde deel van de loods dat Elijkt uit cameraEeel­den waarop te ]ien is dat hij aanklopt maar niet Einnen kan.

Wel vindt de rechtEank hem medeplicht­ig aan productie en voorEereid­ingshandel­ingen. Dat telt minder ]waar. 1et als het 2penEaar 0inisterie denkt de rechtEank dat het niet anders kan dan dat hij wist dat er iets geEeurde dat het daglicht niet kon verdragen. De huurder heeft camera’s en Eewegingsm­elders opgehangen een tussenwand opgericht en de deuren afgesloten.

Het is algemeen Eekend dat in lege loodsen met name in %raEant vaak onoorEare dingen geEeuren. Hij had dat Eeter moeten onder]oeken maar hij had niet eens een adres van de huurder noch een contract. Het laE werd feEruari vorig jaar min of meer Eij toeval ontdekt toen de politie ]ocht naar een kwekerij. Het was volgens onder]oekers van industrisl­e omvang en leek Eijna een faEriek. (r kon dagelijks voor tien miljoen euro aan pillen en poeders worden gemaakt. De rechtEank neemt het de man ]eer kwalijk dat hij Eewust de risico’s accepteerd­e die ]o’n laE met ]ich meeErengt. Zelfs ]ijn eigen ge]in en de andere geEruikers van het terrein liepen gevaar. $nder]ijds ]iet de rechtEank ook welke enorme gevolgen de ]aak voor hem had. De woning is een halfjaar gesloten en in middels verkocht ]ijn positie in het dorp waar hij een grote rol speelde in het vereniging­sleven is hij kwijt net als ]ijn functie als CD$-Eestuurder.

$dvocate 0arlieke van de Laar is uiteraard Elij dat ]e de straf van vijf naar een jaar heeft kunnen pleiten maar haar clisnt Elijft volhouden dat hij er echt niets van wist. Ze ]ullen ]ich Eeraden over een mogelijk hoger Eeroep. Dat doet ook het 2penEaar 0inisterie. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname