Times of Suriname

&ODQGHVWLHQ­H GUDQN ,QGRQHVLs OHYHQVJHYD­DUOLMN

-

,1'O1(6,( Op -ava zijn deze maand al mensen om het leven gekomen door het drinken van zelfgemaak­te goedkope sterke drank. 'e slachtoffe­rs stierven in de provincie :est -ava en in de hoofdstad -akarta, meldde de politie gisteren.

0eer dan tachtig andere mensen Zerden naar het zie kenhuis gebracht met ver giftigings­verschijns­elen. 'e autoriteit­en van Bandung, de hoofdstad van :est -ava, hadden eerder al een gezond heidsnoodt­oestand afgekon digd. ,n ,ndonesis zijn bier, Zijn en sterke drank relatief duur. 'aarom kopen veel mensen alcohol bij illegale stokerijen. 9aak Zordt bij het stoken methanol gebruikt, Zat zeer giftig kan zijn. Om te voorkomen dat er meer slachtoffe­rs vallen, heeft de politiecom­missaris van -akarta, ,ndra -afar, opdracht gegeven om de handel in il legale alcohol nauZletten­d in de gaten te houden. ,,:ij Zillen dat mensen het ons melden, als ze merken dat er jamu Zordt verkocht¶¶, zei hij vorige Zeek.

,nmiddels zitten er tZaalf mensen vast voor de illegale stook, meldt de South China Morning Post. =ij hielden er verschille­nde methoden op na. =o Zas er een man die pure alcohol mengde met &oca &ola en energiedra­nk. (en illegale producent op :est -ava stopte onder meer muggenspra\ in zijn brouZ sel. +et 1ederlands­e minis terie van Buitenland­se =aken ZaarschuZt in zijn reisad vies voor ,ndonesis voor het gevaar van lokaal gestookte arak, een rijstZijn aange lengd met methanol. ³'rink geen lokaal gestookte arak in ,ndonesis¶¶, aldus het depar tement, dat Zijst op tiental len doden die al zijn geval len door de consumptie van lokaal gestookte arak.

(AD)

 ??  ?? Indonesisc­he agenten laten zelfgebrou­wen alcohol zien tijdens een persconfer­entie. (Foto: EPA)
Indonesisc­he agenten laten zelfgebrou­wen alcohol zien tijdens een persconfer­entie. (Foto: EPA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname