Times of Suriname

$O GHUGH GDJ FRQIURQWDW­LHV ELM RQWUXLPLQJ OXFKWKDYHQ­VLWH 1DQWHV

-

)5$1.5,-. Bij de ont ruiming van een opgegeven luchthaven­site bij het )ranse 1antes is het vanochtend op nieuZ tot confrontat­ies geko men tussen de gendarmeri­e en de bezetters van het terrein. 0aandag startte de )ranse overheid een operatie met zo Zat . gendarmes om het gebied te ontruimen.

*isteren braken de onlusten uit, tussen de gendarmes en de bezetters. Onder hen zijn eco logische militanten, anders globaliste­n en landbouZer­s die landbouZpr­ojecten zijn gestart op verschille­nde hon derden hectaren van het ge bied. 'e gendarmes kZamen aan in de zone Zaar gisteren de confrontat­ies plaatsvon den. 'e nieuZe onlusten bra ken tZintig minuten later uit. 'e militanten gooiden projec tielen. 'e ordedienst­en rea geerden met traangasgr­anaten en granaten die bij ontploffin­g rubberen kogels afvuren. Op

januari besliste de )ranse regering om dan toch geen nieuZe, grote luchthaven te bouZen in 1otre 'ame des /andes, zoZat dertig kilo meter ten noordZeste­n van 1antes.

Tegen de komst van de lucht haven Zerd al jaren actie ge voerd en de regering maakte zich sterk komaf te zullen maken met de ³Zetteloze zone´ die er de facto Zas ge installeer­d. 9olgens de )ranse minister van Binnenland­se =aken, *prard &ollomb, kan de interventi­e duren tot het einde van de Zeek.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname