Times of Suriname

&RORPELDDQV­H )$5& OHLGHU JHDUUHVWHH­UG YRRU GUXJVKDQGH­O

-

&O/O0B,$ (en van de hoogste leiders van de voor malige rebellengr­oep van &olombia, de )$5&, is op verzoek van de 9erenigde 6taten gearrestee­rd in de &olombiaans­e hoofdstad Bogota.

-esus 6antrich, voormalig vredesonde­rhandelaar en toe komstig congreslid, Zordt door een rechtbank in 1eZ <ork beschuldig­d van drugs handel, schrijft Bloomberg. ³'it is een slechte zaak voor het vredesproc­es´, zei een ander belangrijk )$5& lid. 'e rebellen hebben in een vredesover­eenkomst ge tekend met de &olombiaans­e regering dat een einde maak te aan jaar van oorlog. 9orig jaar leverden de laat ste rebellen hun Zapens in. 'e beZeging vormde daarna een politieke partij. $ls on derdeel van de overeenkom­st krijgt de )$5& vijf zetels in beide kamers, ongeacht hoe veel stemmen ze halen bij verkiezing­en. 6antrich is een van de tien leden die plaats mag nemen in het parlement. 'e )$5& Zas bij de laat ste verkiezing­en van maart de grote verliezer. +et Zas voor het eerst dat de voor malige µnarcoguer­illa¶ aan de verkiezing­en meedeed. 'e )$5& behaalde , procent van de stemmen. 'e halver Zege de jaren zestig als e[ treemlinks­e beZeging opge richte )$5& 5evolution­aire 6trijdkrac­hten van &olombia Zordt gehaat Zegens de ter reur en de drugscrimi­naliteit Zaarmee de beZeging zich lang in de jungle overeind hield.

(NU)

 ??  ?? Jesus Santrich, voormalig vredesonde­rhandelaar en lid van de rebellengr­oep van Colombia, de FARC. (Foto: El Espectador)
Jesus Santrich, voormalig vredesonde­rhandelaar en lid van de rebellengr­oep van Colombia, de FARC. (Foto: El Espectador)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname