Times of Suriname

3entagRn sFKrijIt ]iFK na jaar niet meer in

-

=$$/92(7%$/ ± 1a Maar constant GeelgenoPe­n te Kebben in Ge coPSetitie van Ge 6XrinaaPse =aalvoetbal­bonG 6=9% , KeeIt 3entagon ]icK Git Maar niet Peer ingescKre ven. 'it bevestigt voor]itter 5aKieP .Xrban van 3entagon, Gat vorig Maar oS Ge ]esGe Slaats einGigGe in Ge KooIGklass­e.

Kurban geeft verder aan dat het nog niet definitief is dat Pentagon opgedoekt is, want er is wel een mogelijkhe­id dat het team zich volgend seizoen wel inschrijft. De voorzitter zegt dat tal van aspecten dit besluit heeft geleid. Zo geeft hij aan dat het steeds moeilijker wordt in het land en hierdoor wordt het ook erg lastig om sponsors te vinden. Verder geeft de voorzitter aan dat om in de hoofdklass­e te spelen, je ook getalentee­rde spelers nodig hebt, maar dat heeft ook een prijskaart­je. Daarnaast is locatie ook een probleem. Kurban zegt dat dit jaar de Surinaamse Basketbal Associatie een internatio- naal toernooi heeft in de Anthony Nestysport­hal en de Surinaamse Volleybal Bond draait ook zijn competitie af in dezelfde hal. Hierdoor blijft er geen locatie over om te kunnen trainen. Kurban zegt dat dit beskuit ook meegedeeld is aan de spelers, die nu transfervr­ij zijn.

Dit jaar zullen kampioen Styx, Mengao, The Lions, Inter Jakin, Zwaluw 96, Inter Bom, Kabel Boyz, Palo, All Stars en FCB deel uitmaken van de hoofdklass­e. All Stars is de kampioen van de eerste klasse en FCB de semikampio­en. Naast deze teams hebben ook Styx MN, Kabel Boyz 2, Djogo 2000, FC Pro, Kismet, Orkaan, Stibula, Scorpio, Zwaluw 96-2, Ultimate 17, FC Castilla, ZV Bombel, Futsal Club Gioan, ZV Chape, Team One, Giants en Brodas zich ingeschrev­en bij de SZVB.

De nieuwe vereniging­en zijn tot nu toe: Gofavo, ZV Callwee, ZV AllStars 2, Tirotet, FC Fire Fighters, Brandweer NieuwAmste­rdam (BNA) en Parkeerboy­s. Dit brengt het totaal op 34 senioren teams. De mogelijkhe­id bestaat dat zich op 16 april meer nieuwe teams aanmelden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname