Times of Suriname

5eal 0adrid RYerleeIt Ei]arre &KamSiRns /eagXe aYRnd

-

VOETBAL - Real Madrid heeft gisteren met angst en beven de halve finale van de Champions League bereikt. Het leek tegen Juventus helemaal fout te gaan voor de titelverde­diger, maar een penalty in de dying seconds bracht uitkomst: 1-3.

Juventus beleefde een droomstart in Madrid. Na amper een minuut spelen gaf Sami Khedira de bal voor als een volleerde rechtsbuit­en en Mario Mandzukic kopte bij de tweede paal binnen: 0-1. Nadat Keylor Navas een po- ging van Gonzalo Higuain onschadeli­jk had gemaakt, begon Real van zich af te bijten. Gianluigi Buffon hield Juventus op de been.

Na ruim een kwartier dacht Real Madrid alsnog op gelijke hoogte te komen, maar Isco benutte een rebound na een schot van Cristiano Ronaldo in buitenspel­positie. Juventus en Real gunden elkaar geen minuut rust, wat weer leidde tot een spectacula­ire wedstrijd in de kwartfinal­e van de Champions League.

Na 37 minuten werd het 0-2. Mandzukic kopte een voor- zet van Stephan Lichtstein­er binnen bij de tweede paal. Een sensatie hing in de lucht, maar het bleef oppassen voor Real. Op slag van rust raakte Toni Kroos de lat boven Buffon. Na één helft had trainer Zinedine Zidane genoeg gezien en hij wisselde Gareth Bale en Casemiro.

Die wissels sorteerden weinig effect, want in de tweede helft kwam Juventus zelfs tot een derde treffer. Keylor Navas maakte een enorme fout, waarvan Blaise Matuidi profiteerd­e: 0-3. In het vervolg hield Buffon, die volledig uit de plaat ging na de 0-3, zijn ploeg weer op de been met reddingen op pogingen van Ronaldo en Isco.

Op het moment dat het leek uit te draaien op verlenging, kwam het toch nog goed voor Real Madrid. De thuisploeg kreeg een penalty na een overtredin­g van Medhi Benatia op Lucas Vazquez, waarna Ronaldo de beslissend­e penalty binnenscho­ot. Buffon maakte dat niet meer mee. Hij kreeg rood na buitenspor­ig protestere­n.