Times of Suriname

Seriestand damesfinal­e gelijk

-

BASKETBAL ± Titelverde­diger De Arend klapte in de meest cruciale fase dicht tijdens de damesfinal­eplay-offs van de Surinaamse Basketbal Associatie tegen Yellow Birds. Yellow Birds won de tweede wedstrijd en trok de seriestand gelijk:1-1. In de Ismay van Wilgenspor­thal won Yellow Birds dinsdag de wedstrijd met 56-46.

Yellow Birds stond in de ontmoeting steeds voor. In de beginfase was het een gelijkopga­ande strijd. Met nog zeven minuten te gaan, was de score nog 11-10, maar hierna nam Yellow Birds afstand van zijn tegenstand­er. Yellow Birds sloot het eerste quarter af met een voorsprong van zes punten: 19-13. In het tweede quarter werd de voorsprong steeds verruimd en met nog vier minuten te gaan in deze speelperio­de breidde het team van trainer Wilfred Gallant die uit naar 27-15. In deze fase miste De Arend tal van schoten. Yellow Birds ging de kleedkamer­s binnen met een voorsprong van: 33-25.

In het derde quarter scoorden Suelle Shepperd, Lydia Tolud en Cyarah Kensmil en de voorsprong werd gebracht naar 47-33. Na drie quarters stond De Arend achter met 4735. In het vierde quarter vocht De Arend zich terug in de ontmoeting. Met baskets van Agida Eersteling en Chayenne Breinburg werd de achterstan­d teruggebra­cht naar zeven punten: 47-40. Maar met nog twee minuten te gaan, maakte de titelverde­diger onnodige fouten en dit werd het team fataal. Kensmil scoorde twintig punten, terwijl Breinburg er veertien noteerde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname