Times of Suriname

5REinKRRd Eekert Yerder

-

VOETBAL - Robinhood revancheer­de zich niet alleen op de eerdere nederlaag tegen Leo Victor, maar knikkerde dat team ook uit het bekertoern­ooi van de Surinaamse Voetbal Bond. In het Essedstadi­on won Robinhood dinsdag na een 2-0 ruststand met 4-0.

Robinhood en Leo Victor begonnen de ontmoeting goed, maar goede scoringska­nsen kregen de teams niet. Het eerste doelpunt viel in de 32ste minuut, toen Leo Victor nonchalant omging met het leder. Cerezo Haabo maakte geen fout bij de uithaal en doelman Kevin Pandooi werd gepasseerd: 1-0. Leo Victor verkeerde in een domper en kreeg binnen enkele seconden nogmaals een tegendoelp­unt. Haabo gaf de voorzet en Roche Rosebel maakte geen fout: 2-0. Leo Victor begon de tweede helft veel beter en kreeg ook kansen, maar tot doelpunten kwam het team niet. Zo kwam het leder nog twee keer tegen de deklat aan, terwijl Robinhood aan de andere kant zijn voorsprong kon verruimen. De jeugdige Ayad Godliep krulde het leder achter doelman Pandooi: 3-0. Hierna werden zaken erger voor Leo Victor. Raynell Gambier kreeg in de 70ste minuut zijn tweede gele kaart. Robinhood was daarna niet meer te stoppen. Met tien man werd Leo Victor overrompel­d. Vier minuten voor het eindsignaa­l was het Ivanildo Rozenblad die Pandooi voor de vierde keer versloeg: 4-0. In de halve finale zal Robinhood het opnemen tegen Notch, dat zijn kwartfinal­ewedstrijd won van PVV.