Times of Suriname

Spanning in Syrië zorgt voor terughoude­ndheid op de beurs

-

BRUSSEL - De Europese beurzen lieten gisteren kleine koersuitsl­agen zien na de sterke opmars een dag eerder. Geopolitie­ke spanningen rond Syrië zorgden voor enige terughoude­ndheid. Verder werd uitgekeken naar de Amerikaans­e inflatieci­jfers en de notulen van de laatste renteverga­dering van de Federal Reserve. De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de min op 544,82 punten. De MidKap steeg 0,8 procent tot 794,29 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,2 procent. Londen daalde een fractie.

Grootste daler bij de hoofdfonds­en was uitzender Randstad met een verlies van 1,2 procent. Verzekeraa­r ASR voerde de stijgers aan met een winst van 1,8 procent. In de MidKap ging AMG aan kop met een winst van ruim 6 procent. De metalenspe­cialist voert exclusieve gesprekken met Shell-dochter Criterion Catalyst and Technologi­es over een nauwere samenwerki­ng. Roestvrijs­taalmaker Aperam steeg 4,2 procent na overeenste­mming over de overname van VDM Metals Holding. Air France-KLM klom 1,5 procent. De luchtvaart­combinatie heeft volgens Bloomberg samen met de Britse prijsvecht­er easyJet (min 0,3 procent) en investerin­gsmaatscha­ppij Cerberus een bod gedaan op de failliete Italiaanse luchtvaart­maatschapp­ij Alitalia. Air FranceKLM ontkent echter interesse te hebben in Alitalia.

In Frankfurt won Deutsche Telekom 3,8 procent. De Amerikaans­e telecompro­viders Sprint en T-Mobile USA, onderdeel van Deutsche Telekom, praten weer over een fusie, meldde zakenkrant The Wall Street Journal. In Milaan maakte AS Roma een koersspron­g van bijna 20 procent. De Italiaanse club behaalde na een zege op Barcelona de halve finale van de Champions League. In Parijs daalde drankenpro­ducent Remy Cointreau ruim 2 procent na een adviesverl­aging door JPMorgan.

Tesco klom 5,7 procent in Londen dankzij sterke jaarresult­aten van de grootste supermarkt­keten van GrootBritt­annië. Hammerson zakte 1,3 procent. De Britse vastgoedin­vesteerder heeft een nieuw overnamevo­orstel van zijn Franse branchegen­oot Klépierre (plus 0,1 procent) afgewezen. De euro was 1,2368 dollar waard, tegen 1,2332 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaans­e olie kostte 0,2 procent meer op 65,66 dollar. Brentolie bleef vlak op 71,04 dollar per vat.

(NU) AMSTERDAM - De beursgang van brandstofl­everancier Varo Energy in Amsterdam gaat niet door, vanwege de negatieve stemming op de aandelenbe­urzen. Dat maken de aandeelhou­ders Vitol, Carlyle en Reggeborgh bekend. Deze aandeelhou­ders maakten vorige maand bekend 30 tot 40 procent van hun bestaande belang te willen verkopen, mits de omstandigh­eden daarvoor juist waren. De bieding was aan zowel institutio­nele als Nederlands­e particulie­re beleggers gericht. Ingewijden stelden eerder dat Varo met de beursgang gewaardeer­d zou worden op ongeveer 2 miljard euro. Naar verluidt hangt het afketsen van de beursgang ook samen met recente teleurstel­lende beursgange­n in Amsterdam, van zakenbank NIBC, laadpalenf­abrikant Alfen en distributi­e- en groothande­lsbedrijf B&S. Varo verzorgt raffinage, opslag en distributi­e van olieproduc­ten in Duitsland en Zwitserlan­d. In 2015 ging Varo samen met het Nederlands­e Argos, dat actief is in de opslag, distributi­e en verkoop van brandstoff­en in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserlan­d.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname