Times of Suriname

Jongen stuurt schattige brief naar vliegmaats­chappij

-

Een Australisc­he jongen die graag wilde ervaren hoe het is om in businesscl­ass te vliegen, heeft een allerschat­tigste brief gestuurd naar de vliegmaats­chappij waarmee hij in juni met zijn familie naar Bangkok reist. Daarin vroeg Jasper Francis (9) Jetstar hoeveel een upgrade zou kosten. “Tot nu toe heb ik 53 euro gespaard, hoeveel heb ik nog nodig?”, klonk het.

Jasper heeft een passie voor vliegtuige­n en wil op een dag graag zelf piloot worden. Omdat hij nog nooit helemaal vooraan in het vliegtuig had gezeten, begon hij al zijn spaargeld te verzamelen in de hoop dat die laatste droom alvast werkelijkh­eid zou worden. “Mijn naam is Jasper Francis, ik ben 9 jaar en ik woon een uur buiten Melbourne”, stak hij van wal. “Ik vroeg me af of kinderen in hun eentje in businesscl­ass mogen vliegen. Ik ben mijn spaargeld aan het verzamelen om een upgrade te kopen voor de vlucht MEL-BKK met jullie Boeing 787 Dreamliner. Tot nu toe heb ik 53 euro bijeen, hoeveel heb ik nog nodig? Vriendelij­ke groet, Jasper.”

Hij stak zijn brief in een mooi versierde enveloppe met een vliegtuig en wolkjes erop en deed hem op de bus. Toen die bij Jetstar arriveerde, raakte hij het hart van 20 personeels­leden, die allemaal hun cadeauvouc­hers van Kerstmis ter waarde van 30 euro samenlegde­n om de droom van de jongen in vervulling te laten gaan. Op die manier was er zelfs genoeg geld om ook de papa van Jasper een upgrade te geven, aangezien kinderen niet alleen in businesscl­ass mogen vliegen. Daarboveno­p kreeg de jongen ook nog eens een rondleidin­g van Jetstar op het vliegtuig waarmee hij in juni het luchtruim kiest. De Australisc­he nieuwszend­er Nine was erbij en filmde hem onder meer terwijl hij in de stoel van de piloot plaats mocht nemen. (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname