Times of Suriname

)OLQNH NULWLHN RS SUHVLGHQW 9HQH]XHOD WLMGHQV WRS 3HUX

-

3(R8 De $merikaanse viFepresid­ent 0ike 3enFe heeft regionale leiders op geroepen meer te doen om de 9ene]olaanse president 1iFolás 0aduro te isole ren. Hij ]ei op de top van $merikaanse landen in 3eru dat :ashington niet ³aan de ]ijlijn blijft staan´ terZijl het land in elkaar stort.

2ok andere landen op de tZeedaagse µ6ummit of the $meriFas¶ hadden kritiek op 9ene]uela, dat door Zanbe leid in een diepe en uit]iFht lo]e Frisis verkeert. De &olombiaans­e president -uan 0anuel 6antos ]ei dat de regering van 0aduro ³in ontkenning is´ , terZijl de rest van de Zereld ³gesFhokt toe kijkt terZijl het 9ene]olaanse volk f\siek omkomt van de honger´.

De 9ene]olaanse leider Zas ]elf niet Zelkom in 3eru. Dat Zeerhield hem er niet van de top te bestempele­n tot ³een Fomplete mislukking´. 0aduro ]ei tijdens een toe spraak in &araFas beriFhten te hebben ge]ien over ³inhoud lo]e toespraken door reFhtse, onpopulair­e, moord]uFhtige presidente­n die lakeien ]ijn van de imperialis­ten.´

0aduro doet dit jaar op nieuZ mee aan de komende presidents­verkie]ingen in 9ene]uela. De]e staan ge pland voor uiterlijk april. HoeZel 0aduro impopulair is vanZege de grote voedselte korten en µs Zerelds hoogste inflatie, profiteert hij van een goed geoliede politieke ma Fhine en een meegaand Zet gevend orgaan.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname