Times of Suriname

7LHQGXL]HQGHQ PHQVHQ GHPRQVWUHU­HQ WHJHQ FRUUXSWLH LQ 6ORZDNLMH

-

6/2:$K,-( 7iendui]en den inZoners van 6loZakije ]ijn gisteren opnieuZ de straat opgegaan om het ver trek te eisen van meer top funFtionar­issen. 2ok Zillen ]e een harde aanpak van For ruptie.

³6loZakije moet een land ]ijn Zaar Forruptie Zordt be straft, in plaats van moed,´ ]egt ppn van de organisato­ren van het protest. 1ieuZssite Dennik N sFhat dat ]o¶n der tigdui]end mensen afkZa men op de demonstrat­ie in hoofdstad %ratislava. %etogers eisen het vertrek van politieFhe­f 7ibor *aspar en speFial aanklager Dusan KovaFik. Hij is verantZoor delijk voor de vervolging van politiFi en ambtenaren die ]iFh sFhuldig maken aan Forruptie en maFhtsmisb­ruik, maar maakt daar volgens Fri tiFi onvoldoend­e Zerk van. De geruFhtmak­ende moord op onder]oeksjourna­list -an KuFiak en ]ijn verloofde leidde dit jaar tot een politie ke Frisis in het land. 3remier Robert )iFo ruimde het veld, maar dat gaat betogers niet ver genoeg.

KuFiak deed voor ]ijn dood onder]oek naar ,taliaanse ]akenlieden die mogelijk banden hadden met de maf fia. Hij heeft in het verle den ook gesFhreven over mogelijke belastingf­raude door een vastgoedon­tZikke laar die banden had met de 6loZaakse viFepremie­r en minister van %innenlands­e Zaken Robert Kaliňák.

1a de dood van de jarige journalist en ]ijn verloofde stapte Kaliňák uit de politiek, op aandringen van een van de Foalitiepa­rtijen. De minister ontkende eFhter buiten ]ijn boekje te ]ijn gegaan. (NU $867R$/,É $an de ]ui drand van de $ustralisFh­e stad 6\dne\ is het afgelopen Zeekeinde een grote bosbrand uitgebroke­n. De brand leek aanvankeli­jk onder Fontrole, maar is gisteren hevig op gelaaid, melden plaatselij­ke media. De branden bedreigen onder meer de buitenZijk­en 0enai en %arden Ridge. Daar ]ouden al panden besFhadigd ]ijn en hebben beZoners de Zijk genomen. 9ijfhonder­d brandZeerl­ieden met honderd brandZeera­uto¶s en vijftien vliegtuigj­es probe ren de brand te bedZingen. Het is buitengeZo­on droog in de regio en er Zaait een harde Zind. (NU)

 ??  ?? Brandweerl­ieden aan het werk. (Foto: Daily Telegraph)
Brandweerl­ieden aan het werk. (Foto: Daily Telegraph)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname