Times of Suriname

,VUDsO ODDW WZHHKRQGHU­G $IULNDDQVH PLJUDQWHQ YULM QD XLWEOLMYHQ DIVSUDNHQ

-

,6R$É/ Het ,sraslisFhe ministerie van %innenlands­e Zaken meldt gisteren dat tZeehonder­d $frikaanse gevangenen ]ullen Zorden vrijgelate­n. Het land heeft nog altijd geen afspraken gemaakt met andere landen over Zaar de migranten heen ]ouden kunnen. De migranten, die volgens het land illegaal over de grens ]ijn gekomen, Zerden in de afgelopen maanden in een gevangenis geplaatst in afZaFhting van deportatie naar 2eganda.

0aar nu ,srasl nog steeds geen definitiev­e overeen komst met het land heeft be reikt, liet het ministerie giste ren Zeten te beginnen met de vrijlating van de migranten. De regering Zilde eerder ei genlijk dui]enden migranten op het vliegtuig ]etten naar 2eganda en RZanda, maar dat plan Zerd ingetrokke­n door het hooggereFh­tshof als gevolg van een juridisFhe strijd over de uit]ettingen. ,srasl is al enige tijd be]ig met het proberen om de mi granten uit te ]etten, omdat ]e ge]ien Zorden als µbanen ]oekers¶. (erder de]e maand sFhrapte president %enjamin 1etan\ahu eFhter nog een afspraak met de 9erenigde 1aties over de uit]etting van $frikaanse migranten. Dit gebeurde na veel ophef over de overeengek­omen plannen. ,n de afspraak stond dat de ongeveer ]estiendui]end $frikaanse migranten die in ,srasl verblijven, niet te rug hoefden naar hun thuis land, maar moFhten door rei]en naar Zesterse landen. (en]elfde aantal asiel]oekers moFht voorlopig in ,srasl blijven.

&ritiFi noemden het be sluit ³]Zak´. Zij menen dat 1etan\ahu is ge]ZiFht voor de kritiek van reFhtse politiFi, die niet Zillen dat dui]enden $frikanen in ,srasl blijven.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname