Times of Suriname

9HUHQLJGH 6WDWHQ EHUHLGHQ QLHXZH VDQFWLHV YRRU WHJHQ 5XVODQG RP 6\ULs

-

96 'e 9erenigde 6taten Eereiden nieuwe sancties te gen 5usland voor wegens de 5ussische steun aan de 6\rische president %ashar al $ssad.

'at heeIt de $meriNaanse amEassadeu­r EiM de 9erenigde 1aties 1iNNi +ale\ gisteren ge]egd in een interview met het CBS programma Face the Nation.

+ale\ meldt dat de sancties maandag door minister van )inancisn 6teven 0nuchin worden aangeNondi­gd. 'e straImaatr­egelen ]ullen wor den opgelegd aan EedriMven die producten maNen die ver Eand houden met de 6\rische president $ssad oI het ge EruiN van chemische wapens. 2nder]oeNers van de 2rganisati­e voor het 9erEod van &hemische :apens 23&: ]iMn momenteel in 6\ris voor onder]oeN naar een vermeende 6\rische giI gasaanval op de stad 'ouma. 'e 9erenigde 6taten het 9erenigd .oninNriMN en )ranNriMN vielen in de nacht van vriMdag op ]aterdag in 6\ris drie doelwitten aan als vergelding voor de ver meende giIgasaanv­al. 'e drie Eondgenote­n houden $ssad verantwoor­deliMN voor die mogeliMNe gasaanval op

april. 9olgens de hulpor ganisatie :itte +elmen ]iMn minstens mensen omge Nomen.

$ssad treNt ]ich niets aan van de aanvallen die de drie westerse landen op ]iMn land heEEen gedaan. +iM EliMIt op de]elIde Noers meld den 5ussische parlemen tarisrs die op Ee]oeN ]iMn in 'amascus en $ssad dit weeNeinde heEEen gespro Nen.

+ale\ ]ei eerder gisteren op Fox News dat de 96 hun troepen niet uit 6\ris terug treNNen tot alle $meriNaanse doelen ]iMn EereiNt. =e noem de er drie de ]eNerheid dat er geen chemische wapens wor den geEruiNt die een risico vormen voor de $meriNaanse Eelangen het verslaan van ,slamitisch­e 6taat en ]orgen dat de ,raanse activiteit­en in de gaten Nunnen worden ge houden.

+et is ons doel ³om $meriNaanse troepen thuis te ]ien Nomen maar wiM gaan niet weg voordat wiM die dingen heEEen EereiNt ´ ]ei +ale\.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname