Times of Suriname

*LURXG LQVSLUHHUW FRPHEDFN &KHOVHD

-

VOETBAL - Chelsea is zaterdagmi­ddag aan puntverlie­s ontsnapt. De regerende Engels landskampi­oen kwam op bezoek bij degradatie­kandidaat Southampto­n op een 2-0 achterstan­d en stelde daar in het eerste uur bijzonder weinig tegenover. Een comeback aan de hand van Olivier Giroud leverde de ploeg van Antonio Conte echter toch een 2-3 zege op.

Conte besloot Antonio Rüdiger te passeren, na kritiek van de verdediger op de tactiek in de wedstrijd tegen West Ham United en die keuze leek Chelsea in de openingsfa­se geen goed te doen. 1a een snelle uitbraak over de linkerkant via Ryan Bertrand was het een compleet vrijstaand­e Dusan Tadic die de openingstr­effer voor zijn rekening nam. De bezoekers stelden daar in de eerste helft weinig tegenover en mochten van geluk spreken dat zij na een charge van Marcos Alonso op Shane Long met elf man de rust haalden.

-an Bednarek vergrootte met nog een halfuur te spelen de zorgen voor Conte door te profiteren van een inschattin­gsfout van Gary Cahill. De verdediger dook onder een vrije trap van -ames Ward-Prowse door, waarna het voor de Pool een koud kunstje was om de bal bij de tweede paal binnen te tikken. De trainer van Chelsea greep hierna echter in door Giroud en Pedro Rodríguez in het veld te brengen en dit bleken gouden wissels.

De Fransman dook tien minuten na de 2-0 op voor zijn man om met het hoofd zijn eerste Premier League-doelpunt in dienst van Chelsea binnen te kegelen en vijf minuten later knalde Eden Hazard op aangeven van Willian de gelijkmake­r in het dak van het doel. Daarmee was de storm van The Blues nog niet voorbij, want ook de 2-3 viel vlak daarna: een weggekopte bal belandde voor de voeten van Giroud, die ook voor zijn tweede treffer van de middag tekende. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname