Times of Suriname

&KDPSLRQV /HDJXH ORQNW YRRU %D\HU /HYHUNXVHQ

-

VOETBAL - Bayer Leverkusen heeft drie belangrijk­e punten gepakt in de strijd om plaatsing voor de Champions League. Eintracht Frankfurt werd met 4-1 verslagen. De wedstrijd stond in het teken van de strijd om plek vier in de Bundesliga, de positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op rechtstree­kse deelname aan de Champions League volgend seizoen. Bij de gasten had de naar Bayern München vertrekken­de 1iko Kovac basisplaat­sen ingeruimd voor -etro Willems en -onathan de Guzman.

De twee 1ederlande­rs incaseerde­n na twintig minuten spelen de 1-0. -ulian Brandt hielp Leverkusen aan de voorsprong. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later was de stand al weer gelijk dankzij de trefzekere Mexicaans internatio­nal Marco Fabiin. ,n een tijdsbeste­k van zes minuten gooide Kevin Volland na rust de wedstrijd in het slot. De 25-jarige aanvaller hielp Leverkusen in de 71ste minuut aan een nieuwe voorsprong en maakte vervolgens ook de 3-1. De tienvoudig Duits internatio­nal maakte twee minuten voor tijd ook nog zijn derde treffer van de wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1. De ploeg van Heike Herrlich heeft met nog vier wedstrijde­n te spelen vijf punten voorsprong op TSG 18 Hoffenheim en Eintracht Frankfurt, de nummers vijf en zes van de ranglijst.

Overige uitslagen:

TSG Hoffenheim-Hamburger SV: 2-0, Hertha BSC-1.FC Köln: 2-1, VfB StuttgartH­annover 6: 1-1.