Times of Suriname

PSV legt beslag op kampioensc­hap

-

92(TBA/ - 369 heeft zichgister­middag verzekerd van de ste landstitel in de clubgeschi­edenis. 'e (indhovenar­en moesten in het eigen 3hilips 6tadion winnen van naaste belager Aja[ en deden dat met opvallend groot gemak.

Aja[ had wel vaak de bal in de eerste helft maar wist weinig doelgevaar te stichten. 369 speelde doortasten­der en kwam na minuten op voorsprong. *astyn 3ereiro tikte van dichtbij binnen nadat Matthijs de /igt een inzet van +irving /ozano van de lijn haalde. .laas-Jan +untelaar kreeg een opgelegde kans op de

- maar stuitte op de uitstekend uitgekomen Jeroen =oet. 2p slag van rust besliste 369 de wedstrijd. +akim =iyech leverde de bal in waarna Joshua Brenet de bal panklaar op het hoofd van /uuk de Jong legde. Aja[-trainer (rik ten +ag besloot halverwege om risico¶s te nemen en 6iem de Jong in te brengen voor Ma[ :|ber. +et duurde echter niet lang voordat de Amsterdamm­ers het deksel op de neus kregen. 6teven Bergwijn kon de bal controlere­n in het strafschop­gebied en verschalkt­e Andrp 2nana met een schuiver - . +oewel er in de score geen veranderin­g kwam werd de afgang voor Aja[. (erst legde 'anny Makkelie de wedstrijd stil nadat er vuurwerk werd gegooid door de meegereisd­e Aja[-fans. ,n de slotfase kreeg Nicolas Tagliafico zijn tweede gele kaart na een charge op /ozano. 6iem de Jong maakte het nog bonter en mocht direct inrukken nadat hij zijn noppen op het been van 6antiago Arias plantte. Nadat doelman =oet een applauswis­sel kreeg kon het feest in (indhoven losbarsten. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname