Times of Suriname

Suirez en 8mtiti bezorgen %aroa record

-

92(TBA/ - Barcelona heeft zich zaterdagmi­ddag weten te herpakken van de dramatisch­e &hampions /eague-uitschakel­ing door A6 Roma. 'e koploper van /a/iga kreeg nummer drie 9alencia op bezoek en wist dat het bij een gelijkspel of overwinnin­g het record van de langst ongeslagen reeks in /a/iga zou verbreken. (en

- zege door doelpunten van /uis 6uirez en 6amuel 8mtiti en een late penalty voor de bezoekers was genoeg voor wedstrijd op rij zonder nederlaag waardoor de &atalanen zich nu de nieuwe recordhoud­er mogen noemen.

9alencia verstopte zich in de openingsfa­se niet en kreeg na vier minuten al een flinke kans via *onoalo *uedes. (en kiezelhard schot van de jonge 3ortugees kon echter gekeerd worden door MarcAndrp ter 6tegen die na een kwartier spelen zag hoe ook Barcelona gevaarlijk werd. (en schot van Jordi Alba werd nog gepakt door Neto maar een minuut later lag de bal toch achter de doelman. 3hilippe &outinho vond 6uirez met een fraaie steekbal waarna de 8ruguayaan kalmpjes afrondde.

+et gevaar verplaatst­e zich in de minuten na de openingstr­effer echter weer naar de overkant en het was opnieuw *uedes die zich liet zien voor het vijandelij­ke doel. =ijn kopbal verdween echter over het doel van Ter 6tegen die even later moest ingrijpen bij een inzet van Rodrigo. 'e doelman ging zelf in de fout door de bal in de voeten van de tegenstand­er te spelen en greep vervolgens geweldig in.

9ijf minuten na de rust was het opnieuw Rodrigo die bijna het net wist te vinden. *erard 3iTup kon de bal echter net voor de lijn wegwerken en die misser bleek vlak daarna een dure. Barcelona kreeg in de tegenstoot namelijk een corner waaruit 8mtiti de - binnen kopte. 9alencia bleef daarna wel op jacht naar de aansluitin­gstreffer en Marcelino bracht Andreas 3ereira en /uciano 9ietto nog in de ploeg. ,n de absolute slotfase werd het nog spannend na een overtredin­g van invaller 2usmane 'embplp op Josp /uis *ayj. 'ani 3arejo zette zich achter de strafschop en schoot via de hand van Ter 6tegen raak. ,n de blessureti­jd waren er via 'enis 6uirez en 6imone =aza aan beide kanten nog kansen maar gescoord werd er niet meer. (VP)

 ??  ?? Lionel Messi gaat langs een verdediger. (Foto: Goal)
Lionel Messi gaat langs een verdediger. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname