Times of Suriname

6XULQDDPVH GLDVSRUD HHQ YDQ GH µJLHULJVWH¶ WHU ZHUHOG

-

PARAMARIBO - Ondanks dat Suriname een grote diasporage­meenschap in het buitenland heeft die ook haar bijdrage wenst te leveren aan de opbouw van Suriname, is daar momenteel niet veel van te merken in de cashflow naar Suriname. De diasporage­meenschap en mensen die een binding hebben met Suriname maken relatief weinig geld over naar families in Suriname. Volgens gisteren vrijgegeve­n cijfers van de Wereldbank gaat het om slechts USD 7 miljoen die de Surinaamse diaspora jaarlijks overmaakt naar Suriname. Ter vergelijki­ng: De Guyanese economie wordt jaarlijks met wel USD 270 miljoen versterkt met geld dat de diaspora naar het vaderland verstuurt.

*ezien de omvang van de 6urinaamse diasporage­meen sFhap in vooral 1ederland en de gepuEliFee­rde Fijfers van de :ereldEanN zijn 6uri naamse immigrante­n Zaar dan ooN ter Zereld het minst Eegaan met het lot van hun familie en vrienden in 6uri name. 9an alle landen in de Zereld doet de 6urinaamse diaspora het Eeter dan sleFhts een handjevol landen. ,n Euurland *u\ana is het geld dat door immigrante­n Zordt overgemaaN­t naar het thuis land van eminent Eelang voor de eFonomie en verte genZoordig­t meer dan proFent van het Eruto Einnen lands produFt. +et geld dat door de 6urinaamse diaspora Zordt verstuurd naar 6uri name is vrijZel te verZaarlo zen en niet van invloed op de eFonomie.

7erZijl er ZereldZijd de af gelopen drie jaar steeds meer geld Zordt overgemaaN­t door immigrante­n en de diaspora is in 6uriname daar niets van te merNen. :ereldZijd is er in ruim 86D mil jard overgemaaN­t door dias poragemeen­sFhappen naar hun vaderland. Dit is een stijging van 86D miljard in vergelijNi­ng met . ,n dat jaar ging het volgens de :ereldEanN nog om 86D miljoen die naar 6uriname Zerd verstuurd. 6inds het verNiezing­sjaar tot en met Zas het Eedrag sta tionair op 86D miljoen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname