Times of Suriname

:HUNHQGH MRQJHUHQ ZRUGHQ µJHGLVFULP­LQHHUG¶ RP DYRQGRSOHL­GLQJHQ WH YROJHQ +DQGWHNHQLQ­JDFWLH JHVWDUW

-

PARAMARIBO - Ongeveer 500 jongeren willen dat de universite­it weer bachelorop­leidingen verzorgt in de avond. De reden hiervoor is dat studenten die tot laat werken en op de universite­it willen studeren, die mogelijkhe­id niet hebben.

Furnen Kofie de voorzitter van jongerenor­ganisatie µ,speaN¶ die onlangs Eegonnen is met het verzamelen van handteNe ningen geeft aan dat de orga nisatie dit ziet als een Eeper Ning voor studenten die verder Zillen studeren. =e Zorden nu gedZongen om naar de hoge sFholen te gaan Zaar ze enor me Eedragen moeten Eetalen en verpliFht Zorden om het Eedrag in vreemde valuta te voldoen. ,ndien men het geld niet heeft Nan men niet verder studeren. ³,N heE getraFht met het universite­itsEestuur te pra ten eFhter zonder resultaat´ aldus Kofie. De handteNeni­ngenaFtie Zordt elNe dag gehouden tus sen negen en elf uur in de oFh tend Eij 6panhoeN en de 7imes 0all en gaat door tot mei. De organisati­e hoopt . handteNeni­ngen te verzame len Zaarna ze een Erief zal sFhrijven naar de voorzitter van De 1ationale $ssemElee en de minister van OnderZijs :etensFhap en &ultuur.

Kofie geeft verder aan dat hij met versFhille­nde personen heeft gesproNen ZaarEij ie mand vertelde dat ze het sFha Neljaar heeft gehaald maar toFh moest afzien van verdere studie omdat haar Eaan het niet toelaat.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname