Times of Suriname

Roqra NV ondersteun­t Stichting 1 voor 12

-

PARAMARIBO - Roqra NV, een Nederlands Technologi­sch bedrijf, heeft zaterdag via Stichting 1 voor 12 honderd dak- en thuislozen een warme maaltijd en drank bezorgd. “Ik ben nergens ter wereld zo een transparan­te organisati­e tegengekom­en als Stichting 1 voor 12. Ze steunt al jaren mensen uit de gemeenscha­p en we besloten daarom hulp te bieden”, zegt Raymond Mangal, directeur van Roqra aan de krant.

Mangal gaf tijdens de gesprekken met de stichting aan te willen ondersteun­en waar mogelijk is, omdat hij onder de indruk is van het werk dat de stichting verricht. “Ik benaderde de leiding en gaf meteen aan te kunnen helpen waar nodig. Toen is er aan mij verteld dat de dak- en thuislozen altijd extra hulp nodig hebben. Er was dus geen twijfel aan wat onze eerste stap zou zijn”, zegt Mangal. Ook is er gezegd dat het voedingspr­oject voor de dak- en thuislozen naarmate de tijd vordert wekelijks zal plaatsvind­en.

Roqra heeft ook geïnvestee­rd in een eigen voetbalclu­b in Suriname, genaamd SV Roqra. De club bestaat uit 22 jongeren van Meerzorg en Livorno, die een kans krijgen om zich op het gebied van sport te ontplooien. Volgens Louis Vismale, directeur Stichting 1 voor 12, is het de bedoeling dat de donaties van Roqra bijdragen aan de verbeterin­g van mensen in Suriname. De hulp zal volgens hem de stichting goed doen, maar bovenal zal de samenlevin­g de vruchten daarvan plukken. “Wij hebben vanaf het begin een goed gevoel gehad over Roqra en zijn ervan overtuigd dat meer positieve projecten zullen worden voortgezet in Suriname. Het steunen van minderbede­elden en jongeren is slechts het begin van de afspraken die zijn gemaakt zijn tussen Stichting 1 voor 12 en Roqra. We moeten elkaar blijven helpen”, zegt Vismale.

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname