Times of Suriname

Padvinders geven Stichting Wiesje schoonmaak­beurt

-

PARAMARIBO - De kinderen van de Akela A Wright-padvinders­groep hebben op 13 april meegeholpe­n om het gebouw van Stichting Wiesje aan de Kangalaan schoon te maken. Stichting Wiesje is een dagopvang voor senioren. De kinderen hebben er bewust voor gekozen om in de buurt van hun kampeerpla­ats en de omgeving van het gebouw van de stichting schoon te maken. Dit zegt Cirano Walker, hoofdveran­twoordelij­ke van de groep.

Dit was onderdeel van het kamp dat van 11 tot en met 14 april is gehouden in het Telesur Clubhuis aan de Kamponglaa­n. “De verkenners hebben geleerd over dementie bij ouderen”, zegt Walker.

Na de omgeving van Stichting Wiesje te hebben schoongema­akt, maakten de kinderen ook het terrein van de dierentuin schoon. De Akela A Wright-groep van de Boyscout bestaat uit 30 jongens en meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Het doel van het kamp was het aanleren van zelfstandi­gheid en het bevorderen van samenwerki­ng en saamhorigh­eid binnen de groep. De verkenners leerden samen te werken en leiding te geven, door in kleine vaste groepjes te werken met hun groepsleid­er.

Tijdens het kamp hielpen de verkenners ook met het klaarmaken van de maaltijden en de schoonmaak van hun verblijf. Ter afsluiting van het kamp werd op de laatste avond een talentenja­cht gehouden, waarbij de verkenners hun zang-, dans- en acteertale­nten toonden. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname