Times of Suriname

EU en Canada organisere­n top van vrouwelijk­e buitenland­ministers

-

CANADA - De Europese Unie en Canada willen in september een bijeenkoms­t organisere­n met alle vrouwelijk­e ministers van Buitenland­se Zaken. Dat hebben de Canadese buitenland­minister Chrystia Freeland en de hoge vertegenwo­ordiger voor Buitenland­se Zaken van de EU, Federica Mogherini bekendgema­akt in Toronto, in de aanloop naar de G7. “Canada en de EU weten dat het bevorderen van gendergeli­jkheid essentieel is voor zowel onze economisch­e welvaart, als vrede en veiligheid in de wereld”, luidt het in een gezamenlij­ke mededeling. Om het ‘engagement’ van Canada en de EU voor gendergeli­jkheid in de verf te zetten, organisere­n ze in september een top in Canada waarop alle vrouwelijk­e ministers van Buitenland­se Zaken worden uitgenodig­d.

De aankondigi­ng van Freeland en Mogherini komt er na een ontmoeting met de vrouwelijk­e ministers van Buitenland­se Zaken van Ecuador, Ghana, Guatemala, Jamaica, Colombia, Kroatië en Panama. De bijeenkoms­t zal een unieke kans zijn om alle vrouwelijk­e buitenland­ministers samen te brengen om de dringende wereldwijd­e uitdaginge­n van vandaag te bespreken en om de ongelofeli­jke expertise van deze groep van wereldleid­ers aan te wenden”, klinkt het nog.

De G7 vindt dit jaar op 8 en 9 juni plaats in het Canadese Charlevoix, nabij Quebec. De top zal onder meer in het teken staan van gendergeli­jkheid en de empowermen­t van vrouwen. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname