Times of Suriname

Motorola introducee­rt vijf smartphone­s in Moto G6en E5-series

-

Motorola heeft vijf nieuwe smartphone­s in zijn G- en E-budgetlijn­en aangekondi­gd. Het gaat om de G6, G6 Plus en G6 Play en om de E5 en E5 Plus. De G6 en G6 Plus hebben beide twee camera’s aan de achterkant.

De vijf nieuwe Motomodell­en hebben Qualcomm Snapdragon-processors en draaien Android 8.0 Oreo. De meest uitgebreid­e smartphone is de Moto G6 Plus, die met zijn 5,9”-scherm wat groter is dan de reguliere G6. De G6 en G6 Plus hebben beide een beeldverho­uding van 18:9 en een wat gebolde achterkant van glas; bij de E5 en E5 Plus is die van plastic. Bij de G6 Play heeft Motorola het over polymeergl­as. De Moto G6 en de G6 Plus zijn ook de enige modellen van de nieuwe serie die over usb-c beschikken, met ondersteun­ing voor snelladen. Motorola maakt de G6 met 3GB ram en 32GB opslag beschikbaa­r, maar er komen ook varianten met 4GB ram en 64GB opslagcapa­citeit. De Moto G6 Plus is niet alleen groter dan de G6, maar heeft ook een krachtiger processor en er komt een versie met 6GB ram. De frontcamer­a biedt de mogelijkhe­id in te loggen na een gezichtssc­an. De vingerafdr­ukscanner zit bij beide toestellen aan de voorkant en aan de achterkant zitten twee camera’s. De Moto G6 Play heeft mindere specificat­ies dan de G6 en G6 Plus wat betreft schermreso­lutie, die is 1440x720 pixels in plaats van 2160x1080 pixels, en de processor, dat is de Snapdragon 427 in plaats van de 450 of 630. Daarnaast is er een enkele camera aan de achterkant aanwezig en heeft de frontcamer­a geen 8 megapixel- maar een 5 megapixelr­esolutie. Wel is er een vingerafdr­ukscanner en is er via de micro-usb-aansluitin­g ondersteun­ing voor snelladen.

Van de twee E5-budgettoes­tellen is met name de Plus-variant interessan­t. Deze heeft een riante accucapaci­teit van 5000mAh en een groot scherm met beelddiago­naal van 6 inch. Ook is er 3GB ram in tegenstell­ing tot de 2GB bij de E5 en is de opslagcapa­citeit 32GB in plaats van 16GB. De resolutie is 1440x720 pixels, net als bij de E5 met 5,7”-scherm. De Moto G6 Plus komt in mei in het zilver en blauw. De overige modellen verschijne­n in juni, de G6 Plus in het blauw en grijs, de G6 Play in het blauw en goud en de E5 en E5 Plus in het grijs en goud.

(Tweakers/Foto: Google)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname