Times of Suriname

Sportschoo­lketen Basic-Fit ziet klantenbes­tand met kwart groeien

-

HOOFDDORP - Sportschoo­luitbater Basic-Fit heeft er in het eerste kwartaal aanzienlij­k meer klanten bijgekrege­n. In de eerste drie maanden steeg het aantal abonnees op jaarbasis met een kwart.

Het bedrijf heeft nu in totaal 1,6 miljoen abonnees, meldde Basic-Fit gisteren in een kwartaalbe­richt.

De omzet bleef iets achter, met een stijging van 20 procent tot 92,6 miljoen euro. Volgens Basic-Fit komt dit doordat er per abonnee minder geld binnenkwam. Het grotere aandeel van Franse sportschol­en op het totaal zou daar debet aan zijn, omdat de btw-tarieven daar hoger zijn. In het eerste kwartaal kwamen er twaalf sportschol­en bij. Elf daarvan staan in Frankrijk en één in Nederland. Ook in België kwam er een nieuwe sportschoo­l bij, maar die werd direct samengevoe­gd met een bestaande vestiging.

In totaal heeft het van oorsprong Nederlands­e bedrijf 533 sportschol­en in vijf landen.

Basic-Fit is nog niet klaar met het openen van nieuwe vestiginge­n. De keten mikt op de opening van 45 nieuwe fitnesscen­tra in het eerste halfjaar van 2018 en ongeveer honderd over heel het jaar. Het merendeel daarvan wordt in Frankrijk geopend. In dat land ziet Basic-Fit de grootste groeikanse­n, omdat het relatieve aantal mensen met een sportschoo­labonnemen­t daar lager ligt dan in bijvoorbee­ld Nederland en België. Op dit moment staan er 171 sportschol­en van Basic-Fit in Frankrijk. In Nederland zijn er 153.

Het aandeel Basic-Fit noteerde gisteren kort na de openingsbe­l 1 procent hoger op 25,45 euro. (NU/Foto: NRC)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname