Times of Suriname

Koppel verstopt 10 gram cocaïne in beer tweejarige dochter

-

GENT - Voor de Gentse correction­ele rechtbank stond maandagoch­tend een Albanees koppel terecht voor het jarenlang dealen in cocaïne. Bij de huiszoekin­g in 2017 deden de speurders een hallucinan­te ontdekking: in een pluchen beer van de tweejarige dochter van het koppel zat 10 gram onversnede­n cocaïne verstopt. Ze riskeren tot 30 maanden cel. De politie kwam het koppel op het spoor na verklaring­en van meerdere ‘klanten’ van het koppel. Ze worden vervolgd voor jarenlange cocaïnehan­del in het Gentse. Bij een huiszoekin­g troffen de speurders heel wat zaken aan die wezen op de handel in cocaïne. In de speelgoedk­ast van de tweejarige dochter van het koppel deden de speurders een opmerkelij­ke ontdekking, waar het Openbaar Ministerie en de rechter maandagoch­tend zwaar aan tilden. In een pluchen beer van de tweejarige dochter was tien gram onversnede­n cocaïne verstopt.

“Ik was er zeker van dat mijn dochter nooit aan die beer kon, hij stond hoog op de kast”, verklaarde de vader van het meisje gisteren. “Die drugs zat in de beer verstopt, omdat ik dacht dat de politie niet tussen het kinderspee­lgoed zou zoeken.” Het Openbaar Ministerie vraagt 30 maanden cel voor de vader en één jaar cel voor de moeder. “Mevrouw verkocht de drugs wanneer haar man niet thuis was, en is dus medeplicht­ig”, vindt het Openbaar Ministerie.

“We zitten dus met een moeder die toelaat dat er drugs tussen het speelgoed van haar dochter verstopt wordt om het weg te houden van de politie en die zelf ook drugs verkoopt”, merkte de rechter op. Naast de gevangenis­straffen vraagt het Openbaar Ministerie ook 130.000 euro verbeurd te verklaren. Op 14 mei velt de rechter vonnis.

(Nieuwsblad)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname