Times of Suriname

Passagier krijgt boete van 400 euro omdat ze appel opspaart voor later

-

Een passagier van de Amerikaans­e luchtvaart­maatschapp­ij Delta Air Lines heeft woensdag een boete van ongeveer 400 euro gekregen. De reden? Vlak voor de landing had de vrouw uit de Amerikaans­e staat Colorado een appel aangeboden gekregen, net als alle andere passagiers. Maar zij had beslist om het stuk fruit te bewaren voor later. Crystal Tadlock was met een vlucht van Delta Air Lines onderweg van Parijs naar Denver, de hoofdstad van de Amerikaans­e staat Colorado. Vlak voor de landing kreeg zij, net als alle andere passagiers, nog een appel aangeboden. Zij besliste het stuk fruit in haar handbagage te stoppen om later op te eten.

Een domme fout, zo merkte ze later. Bij de grenscontr­ole pikte de douane haar er namelijk uit. Hoewel de appel nog netjes verpakt was in een plastic zakje met het logo van Delta erop, vertelde de douanier haar dat fruit invoeren illegaal is in de Verenigde Staten. Zoiets moet op voorhand aangegeven worden. Tadlock vroeg nog of ze de appel mocht opeten of weggooien, maar de man was onverbidde­lijk. Ze kreeg meteen een boete van 500 dollar of iets meer dan 400 euro. Volgens de vrouw, die met haar verhaal naar de pers stapte, behandelde de man haar bovendien op een zeer onbeleefde manier. “Hij vroeg me of mijn reisje naar Parijs prijzig was geweest”, vertelt ze aan “Toen ik dat bevestigde, zei hij: “Het zal nog duurder worden wanneer ik u een boete geef.” Tadlock vindt nu dat de luchtvaart­maatschapp­ij Delta Air Lines de appels niet had mogen uitdelen. Of dat de crew de passagiers op z’n minst had moeten waarschuwe­n. Daarnaast vindt ze ook dat de douane vriendelij­ker had kunnen zijn, zeker omdat het stuk fruit nog in het plastic zakje zat.

Toch komt ze er volgens de wet nog vrij goed van af. Haar boete had immers kunnen oplopen tot 1.000 dollar. Tadlock is echter niet van plan om er zich zomaar bij neer te leggen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname