Times of Suriname

Vrouw schuldig aan medeplicht­igheid diefstal

-

PARAMARIBO – Audrey M is gisteren veroordeel­d voor medeplicht­igheid bij diefstal op 28 januari in een winkel die haar en haar partner toebehoort, maar verhuurd werd aan een winkelier. Rechter Dinesh Sewratan legde haar twaalf maanden celstraf op, waarvan tien voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar.

De magistraat zegt dat een getuige bij de politie een verklaring tegen Audrey M aflegde. De getuige verklaarde dat de vrouw betrokken was bij de diefstal. Op de zitting kwam deze getuige in eerste instantie terug erop, maar op een andere zitting staafde hij de verklaring die hij bij de politie aflegde. Audrey M was zwanger toen zij werd aangehoude­n. Haar raadsvrouw deed toen het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling, welke werd ingewillig­d op grond van humanitair­e gronden. De voorwaarde was dat zij op elke zitting aanwezig moest zijn.

Op enkele zittingen verscheen zij niet, maar voor de rechter was dat begrijpeli­jk, want de vrouw was ziek. Sewratan zegt dat de verdachte nu genoeg zal hebben begrepen dat zij zich niet meer schuldig moet maken aan een strafbaar feit. “Misschien heeft uw baby geluk gebracht dat u niet terug in gevang zal gaan”, zei de magistraat.

Advocaat Maureen Nibte betoogde dat Audrey M niet de juiste persoon is die voor de diefstal is gedagvaard. Audrey M ontkende consequent schuldig te zijn. Zij gaf geen gelegenhei­d aan drie jongens om in te breken via de deur tussen haar woning en de winkel. De benadeelde winkelier merkte de inbraak op, waarna Audrey M de politie alarmeerde. Volgens Audrey M ontving zij geen spullen van de drie verdachten. Tegen Audrey M werd tweeënhalf jaar celstraf geëist.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname