Times of Suriname

Supermarkt­houder wilde geen confrontat­ie met roofverdac­hten

-

PARAMARIBO – Een supermarkt­houder was gisteren bang voor confrontat­ie met Mitchel T en Diego P, die verdachten zijn bij een beroving op 25 oktober. Hij werd in afwezighei­d van de verdachten gehoord.

Het slachtoffe­r verklaart dat hij bij de beroving een slag op het hoofd kreeg waarvan hij nog steeds last ondervindt. Hij ging naar China voor medische behandelin­g, maar de pijn is niet verholpen. Volgens de benadeelde gaat het om vijf rovers van wie twee hun gezichten bedekt hadden. Ook gaf hij te kennen dat de rovers hem naar de bovenverdi­eping brachten. Daar gingen de lichten met een sensor aan die een minuutlang aanbleef, waardoor hij het gezicht van een van de ongemasker­de mannen goed zag. Het bleek te gaan om Mitchel T, die hij daarna bij de politie herkende. Ook herkende hij enkele van de gestolen spullen op het politiebur­eau. Volgens hem werd 7000 euro uit zijn broekzak buitgemaak­t. Verder werd uit een kluis geld, tijgertand­en, een bracelet, een horloge en sieraden meegenomen. Hij herkende de bracelet, het horloge en de tijgertand­en positief bij de politie. Volgens hem waren de rovers gewapend.

Mitchel T, die juridische bijstand krijgt van raadsvrouw Georgette Leter, verklaart dat hij ten tijde van de overval bij een andere winkel was. Hij zegt sinds zijn aanhouding te hebben gevraagd om de camerabeel­den van die winkel na te gaan. Op 12 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname