Times of Suriname

6SDDQV VWHUUHQNRS­SHO RSHQW IHVWLYDO &DQQHV

-

&annes - 'e e editie van het )ilmfestiva­l van &annes gaat vanavond van start. Holl\woodsterre­n -avier %ardem en 3enplope &ruz luisteren dan de rode loperpremi­ère op van hun film Todos lo sabien. Een selfie mogen ze niet maken. 'e ,raanse cineast Asghar )arhadi, die met zijn eerdere films al twee keer een Oscar in de wacht sleepte, regisseerd­e het Spaanse sterrenkop­pel. Todos lo sabien, ook bekend onder de Engelse titel Ever\bod\ knows, geeft de aftrap voor een filmfeest aan de &{te d¶Azur dat twaalf dagen duurt. Het filmfestiv­al van &annes is traditione­el een evenement vol vertoninge­n, feestjes en zakelijke bespreking­en.

Naast de strenge kledingreg­els die altijd al gelden voor een galapremiè­re in &annes, heeft de organisati­e van het festival dit jaar ook een selfieverb­od afgekondig­d op de rode loper. Onduidelij­k is nog wat er gebeurt als eigenwijze sterren toch hun mobieltje tevoorschi­jn halen om voor zichzelf te poseren.

Welke films dit jaar voor vuurwerk gaan zorgen, blijft vooralsnog gokken. Een goede kans maakt /ars von Trier met The house that Jack built, met Matt 'illon als seriemoord­enaar. Ook BlacKkKlan­sman van Spike /ee belooft het nodige rumoer, terwijl het grote publiek vooral reikhalzen­d uitkijkt naar de wereldprem­ière van Solo: A Star Wars story.

Er draaien dit jaar geen Nederlands­e films in de competitie of in een van de drie andere programma¶s in &annes. Wel was Nederland in sommige gevallen coproducen­t. 9ooral bij producties van de zuiderbure­n, die dit jaar beter scoorden.

Het festival van &annes eindigt op mei met de uitreiking van de begeerde Gouden 3alm. 'ie wordt toegekend door een jur\ onder voorzitter­schap van de Australisc­he actrice &ate %lanchett.

(De Telegraaf/Foto:Variety)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname