Times of Suriname

Nieuwe motoren en uitrusting voor Range Rover Velar

-

Uitrusting

Land Rover voert een reeks wijziginge­n door in het aanbod van de Range Rover Velar. De auto krijgt zowel een nieuwe benzine- als dieselmoto­r.

De nieuwe modellen zijn de Velar P340 en de D275. Laatstgeno­emde wordt aangedreve­n door een 275 pk sterke dieselmoto­r. De auto accelereer­t daarmee in 7 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelhei­d ligt op 218 kilometer per uur. Het verbruik ligt volgens de fabrikant op de 6,6 liter per 100 kilometer. De nieuwe P340 krijgt een 3,0-liter grote V6 motor met 340 pk. Deze variant heeft in 6,2 seconden een snelheid van 100 kilometer per uur op de klok en loopt door tot 234 kilometer per uur. Het gemiddelde verbruik ligt op 8,3 liter per 100 kilometer. Verder zet Land Rover nieuwe interieurb­ekleding op de bestellijs­t en adaptieve cruisecont­rol met Steering Assist en Stop & Go wordt aan het aanbod van extra voorzienin­gen toegevoegd. De standaardu­itrusting wordt daarnaast uitgebreid met parkeersen­soren aan zowel voor- als achterzijd­e, een achteruitr­ijcamera, een noodremsys­teem, Lane Keep Assist en Driver Condition Monitor.

Nieuw in combinatie met bepaalde motorversi­es is het optionele Adaptive Dynamicssy­steem, dat actieve dempers omvat. Luchtverin­g is voortaan ook te krijgen op alle modellen met V6-motoren, de viercilind­er diesel met 240 pk en de viercilind­er benzinever­sie met 300 pk. Land Rover monteert tot slot een grotere brandstoft­ank op de P250, P300, P340 en P380. De inhoud stijgt van 63 naar 82 liter. (NU/Foto: GTspirit)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname