Times of Suriname

Koppel verdacht van inbraak en oplichting

-

PARAMARIBO – Olivia L en haar vriend Donovan W zaten gisteren in de beklaagden­bank voor het plegen van een inbraak in de periode van 26 tot 29 januari waarbij een portemonne­e, documenten en goederen zijn weggenomen. Ook worden zij verdacht van opzet- en schuldheli­ng en oplichting.

Olivia L zegt dat Donovan W vanaf december 2017 haar vriend is. Zij had een probleem dat zij voorhield aan Donovan W en die wilde haar helpen. Haar probleem was dat zij vijf kinderen heeft die niet worden geacceptee­rd door de man met wie zij samenwoont. Zij wilde niet dat de man haar kinderen sloeg. Zij moest van hem verhuizen.

Op 28 januari kwam Donovan W thuis bij haar en nam een pasfoto van haar mee. Een dag daarna kwam hij met een identiteit­skaart waarop haar pasfoto was, maar met een andere naam. Hij haalde haar in een taxi op. De vrouw kreeg te horen dat hij pandbewijz­en van zijn ex-vrouw bij zich had. Hij gaf Olivia L de pandbewijz­en om mee naar een bank op Latour te gaan. Olivia L zegt dat zij de sieraden aan de man afstond. Hij gaf haar geen geld daarvoor. Hij wilde haar een wagen geven, maar zij nam die niet aan, omdat zij geen rijbewijs heeft. Hij bracht haar ook naar een bank aan de Waterkant. Op beide plaatsen stond zij pandbewijz­en af. Volgens haar ontmoette Donovan W onderweg naar de banken een andere man die hem geld gaf. Zij zegt dat de verdachte en de andere man op haar wachtten toen zij in de banken ging. De rechter zegt dat Donovan W eerder voor haar verscheen voor het plegen van inbraken in auto’s.

Volgens Donovan W leerde hij Olivia L in januari via social media kennen. Hij zegt de vrouw in een taxi te hebben opgehaald en naar een bank in Latour te hebben gebracht. Hij ontmoette onderweg geen andere man. Hij ontving ook geen sieraden van de vrouw. Volgens hem heeft hij nooit gezegd dat hij een auto voor Olivia L wilde kopen. Hij gaf de vrouw wel geld om sieraden in te lossen. Volgens hem hoefde zij hem niet terug te betalen. De taxichauff­eur die beide verdachten vervoerde, verklaart dat hij Donovan W van de strafinric­hting kent. Donovan W ontkent echter de taxichauff­eur te kennen. Hij beweert niets te weten van de sieraden. Op 19 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname