Times of Suriname

Woensdag volgende topoverleg tussen Noord- en Zuid-Korea

-

ZUID- KOREA - Noord- en Zuid-Korea hebben woensdag een tweede topoverleg over vrede tussen de twee landen. Dat kondigde Zuid-Korea gisteren aan.

In het gesprek moeten de afspraken die de NoordKorea­anse leider Kim Jongun en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in 27 april hebben gemaakt verder worden uitgewerkt. Het gesprek vindt wederom plaats in het grensdorp Panmunjom.

Daar wordt onder meer gesproken over het ontmantele­n van de Noord-Koreaanse nucleaire testlocati­e tussen 23 en 25 mei en over het beëindigen van de oorlog tussen de landen die officieel nog gaande is. Dat waren op 27 april ook de belangrijk­ste onderwerpe­n. Noord-Korea heeft acht journalist­en uit Zuid-Korea uitgenodig­d om de ontmanteli­ng van de testlocati­e bij te wonen. De journalist­en mogen het land in met een vlucht vanuit Beijing die andere internatio­nale journalist­en ook nemen.

Een veiligheid­sadviseur van Zuid-Korea heeft dinsdag laten weten dat een stapsgewij­ze ontmanteli­ng niet wordt geacceptee­rd.

Noord-Korea stuurt een delegatie van 29 mensen naar de ontmoeting, onder wie een aantal hooggeplaa­tste ministers. Zuid-Korea stuurt vijf mensen naar het overleg.

Het gesprek is ook bedoeld ter voorbereid­ing op de ontmoeting tussen Kim en de Amerikaans­e president Donald Trump, op 12 juni in Singapore. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname