Times of Suriname

Opnieuw groot gezin met verwaarloo­sde kinderen aangetroff­en in Californië

-

VS - In de Amerikaans­e staat Californië heeft de politie opnieuw een zwaar vervuild huis ontruimd waarin tien verwaarloo­sde kinderen werden aangetroff­en. Volgens de aanklager zijn de kinderen, die tussen de vier maanden en twaalf jaar oud zijn, ‘op sadistisch­e wijze’ mishandeld door hun ouders.

De zaak doet sterk denken aan het gezin Turpin, dat begin dit jaar in het nieuws kwam nadat een dochter uit haar gevangensc­hap wist te ontsnappen en de politie kon waarschuwe­n. Toen bleek dat de dertien kinderen van het gezin Turpin regelmatig door hun ouders werden vastgebond­en en amper te eten kregen.

Ook in deze nieuwe zaak hadden de buren niet door dat er kinderen in het bewuste huis woonden. Geen van de tien kinderen speelde ooit op straat. In het huis lagen uitwerpsel­en en etensreste­n op de vloer. Ook in dit gezin gingen de kinderen niet naar een reguliere school, maar werden thuis onderwezen. Volgens de aanklager zijn er bij alle kinderen sporen van brandwonde­n, snijwonden en kneuzingen aangetroff­en. Ook zouden de kinderen zijn beschoten met een luchtbuks. De opgepakte ouders, de 29-jarige vader Jonathan Allen en de 30-jarige moeder Ina Rogers, ontkennen de beschuldig­ingen. De moeder vertelde tegen verslaggev­ers dat ze het haar kwalijk nemen dat ze zoveel kinderen heeft en ervoor kiest om ze thuis te onderwijze­n. “Elk kind heeft wel eens een schrammetj­e of een kneuzing van het spelen.” De kinderen werden ontdekt toen de moeder de politie waarschuwd­e dat haar oudste zoon was weggelopen. Toen agenten poolshoogt­e kwamen nemen bij het huis, ontdekten ze de zwaar verwaarloo­sde kinderen.

Aanklager Sharon Henry vertelde dat ze geschokt was door de gebeurteni­ssen. “Het breekt je hart als je dit ziet. Ik snap niet dat ouders zulke dingen met hun kinderen kunnen doen.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname