Times of Suriname

AMR-versie Aston Martin DB11 gepresente­erd

-

Aston Martin heeft de DB11 AMR aan zijn aanbod toegevoegd, een extra sportieve variant van de DB11.

Ruim een jaar geleden riep Aston Martin het AMR-label in het leven, een naam die het merk gebruikt voor extra potente versies van zijn modellen. De DB11 AMR, waarbij de letters voor Aston Martin Racing staan, dient ter vervanging van de reguliere DB11 met twaalfcili­nder motor. De DB11 V8 blijft gewoon leverbaar. Waar de 5,2 liter V12 in de gewone DB11 608 pk levert, is de krachtbron in de AMR-editie goed voor 639 pk. Daarmee sprint de auto in 3,7 tellen naar een snelheid van 100 kilometer per uur, 0,2 seconden sneller dan de normale versie. De topsnelhei­d ligt op 334 kilometer per uur. De Aston Martin DB11 AMR wordt geleverd met adaptieve dempers en een sperdiffer­entieel.

Vanbuiten is de DB11 AMR te herkennen aan diverse glanzend zwarte accenten die het chroomwerk van de nonAMR-versie vervangen. Ook het dak is in glanzend zwart uitgevoerd en Aston Martin monteert donkere lichtmetal­en 20-inch wielen op de DB11 AMR.

Daarnaast is op diverse plekken koolstofve­zel zichtbaar, onder andere bij de voorbumper en op de zijspiegel­kappen. Vanbinnen kleedt Aston Martin de boel aan met een ander stuurwiel, nieuwe stiksels, extra alcantara en natuurlijk de noodzakeli­jke AMR-logo’s op onder andere de hoofdsteun­en en de instaplijs­ten. Aston Martin biedt de DB11 AMR onder andere aan in drie Designer Specificat­ies. Als aanvulling daarop is ook een tijdelijk leverbare editie beschikbaa­r, de AMR Signature Edition, waarbij de lakkleur Stirling Green en een reeks gifgroene accenten het beeld bepalen. Van deze uitvoering worden slechts honderd exemplaren gebouwd.

(NU/Foto: GTSpirit)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname