Times of Suriname

Topman Vittorio Colao van Vodafone stapt na tien jaar op

-

Topman Vittorio Colao van telecomgig­ant Vodafone treedt in oktober terug na tien jaar aan het roer te hebben gestaan bij het Britse bedrijf. Per 1 oktober neemt financieel directeur Nick Read het stokje over van Colao. De 56-jarige Colao is sinds juli 2008 topman van het telecomcon­cern. Vodafone gaf in een bericht over de jaarcijfer­s geen reden voor zijn vertrek. Er is al een opvolger voor Read als financieel directeur aangewezen, Margherita Della Valle. De Brit Read (53) werd al langer gezien als belangrijk­ste kandidaat voor de opvolging van Colao. Hij werkt al sinds 2001 bij Vodafone en gaf eerder leiding aan onder meer de activiteit­en in GrootBritt­annië. Onder leiding van de Italiaanse Colao werd de structuur van Vodafone drastisch gewijzigd. Zo verkocht Vodafone in 2014 zijn belang in het Amerikaans­e samenwerki­ngsverband Verizon Wireless aan branchegen­oot Verizon Communicat­ions in een deal van 130 miljard dollar.

Vodafone versterkte onder aanvoering van Colao juist zijn aanwezighe­id in Europa. Vorige week sloot Vodafone nog een miljardend­eal met het Amerikaans­e Liberty Global. Daarbij neemt Vodafone een groot deel van de Europese kabelactiv­iteiten van de Amerikanen over in een deal ter waarde van 19 miljard euro. Colao verklaarde in een toelichtin­g dat het nu het juiste moment is om Vodafone door een nieuw management te laten leiden.

Vodafone meldde verder dat de groepsomze­t in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar met 2,2 procent is gedaald tot 46,6 miljard euro. Dat kwam hoofdzakel­ijk door de afsplitsin­g van de Nederlands­e activiteit­en in het samenwerki­ngsverband VodafoneZi­ggo en negatieve wisselkoer­seffecten. De operatione­le winst ging met ruim 15 procent omhoog tot 4,3 miljard euro, mede dankzij kostenbesp­aringen. (NU/Foto: Die Welt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname