Times of Suriname

Micha vindt man die babyspulle­n voor hem betaalde: “Fantastisc­h dat het is gelukt!”

-

Hij had de hoop bijna opgegeven, maar het is Micha Privé gelukt: hij is in contact gekomen met Ajay Mangal, de gulle gever die vorige week zijn babyspulle­tjes betaalde. De mannen hebben zeker een halfuur met elkaar gebeld, en de bijzondere ervaring uitgebreid besproken.

Een week geleden stond Micha in de Prénatal om babyspulle­tjes voor zijn zeven weken oude zoon Joe te kopen. Maar in de rij kwam hij erachter dat hij te weinig geld bij zich had. Dus besloot de man achter hem, inmiddels bekend als Ajay, de spullen te betalen.

Micha zette zijn verhaal op

en het bericht ging al snel viraal. Zaterdag kwamen de twee met elkaar in contact. “Ik ben er super blij mee. We hebben wel een halfuur aan de lijn gehangen en gaan zeker een keer afspreken”, zegt Micha tegen

“Ik ben heel blij dat er zoveel aandacht voor is geweest en dat zoveel mensen mijn bericht hebben gedeeld”, zegt Micha. “Zoveel positivite­it in een paar dagen zorgt er echt voor dat je vervelende dingen vergeet.”

Hoewel de kersverse vader er een week lang mee bezig is geweest, wist Ajay Mangal niks van de oproep. “Ik had een bericht over de ontmoeting op geplaatst. Een vriendin wees mij op de boodschap van Micha. Ik kon eerst niet geloven dat het om mij ging”, zegt Ajay tegen

“Er zijn 17 miljoen mensen in Nederland, het kon net zo goed om iemand anders gaan.” Toch kan Ajay zich het moment in de winkel nog goed herinneren: “Ik zag Micha in de rij staan en op de een of andere manier voelde ik dat hij voor het eerst vader was geworden. Toen ik hoorde dat hij te weinig geld had, twijfelde ik wel even. Maar al snel besloot ik dat ik het bedrag voor hem wilde betalen.” In hun telefoonge­sprek hebben de twee hun ervaringen uitgewisse­ld: “Hij vertelde waarom hij mij wilde bedanken. Het was een klein gebaar, maar het is ongeloofli­jk wat voor impact het heeft op iemands leven. Het is bizar hoe sterk je je met iemand verbonden kan voelen, terwijl je die persoon helemaal niet kent”, zegt Ajay.

Micha zei direct na hun ontmoeting dat hij de gulle gever wilde bedanken door hem een dag een gratis springkuss­en te verhuren met zijn eventbedri­jfje. Die belofte staat nog steeds: “Ik ga zeker bij Ajay en zijn kinderen langs. Het maakt me niet uit wanneer ze het springkuss­en willen”, zegt Micha.

Als het aan Ajay ligt, blijft het daar niet bij: “Ik heb al tegen hem gezegd dat als hij hier heen komt, we ook samen wat zullen eten en drinken. We gaan er een mooie dag van maken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname