Times of Suriname

Notaris Kanhai met voortvaren­dheid aan de slag

-

PARAMARIBO - Manav Kanhai gaat vandaag met voortvaren­dheid aan de slag als notaris. Vrijdag werd hij beëdigd tot notaris. Voorheen heeft de 36-jarige man gediend als kandidaat-notaris. Kanhai is momenteel de jongste notaris in Suriname.

De nieuwbakke­n notaris vertelt aan de krant dat hij na afronding van zijn studie in 2008 op 26-jarige leeftijd begon met werken bij notariskan­toor Calor. Op deze plek heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Kanhai geeft aan tien jaar als kandidaatn­otaris gefungeerd te hebben. Zijn streven is om zijn nieuwe functie met extra accuratess­e en voorzichti­gheid te doen.

“Ik wil mijn werk met eer en geweten uitoefenen en naar openbare orde en goede zeden. Het is geen moeilijk of makkelijk beroep. Het is een zeer ruim beroep met verschille­nde aspecten en waar je heel goed moet opletten en geconcentr­eerd moet zijn, omdat een notaris geen fouten mag maken, niet eens een schrijffou­t. Want alles wat de notaris neerpent, wordt als akte gezien en voor waarheid genomen”, benadrukte de jonge notaris over de zwaarte van zijn beroep.

Kanhai werd vrijdag beëdigd tijdens de buitengewo­ne openbare zitting van het Hof van Justitie, die voorgezete­n werd door rechter Dinesh Sewrattan. Die wees de jongste notaris in Suriname op de verantwoor­delijkheid van zijn werk. Hij vult de plek in van notaris Rita Manna, die overleden is. Volgens Kanhai mogen er landelijk twintig notarissen zijn. Voor zijn beediging werd hij op 5 april door president Desi Bouterse bij resolutie benoemd tot notaris.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname