Times of Suriname

Cook-out in verband met 145 jaar Hindostaan­se Immigratie

-

PARAMARIBO - In verband met 145 jaar Hindostaan­se Immigratie is er door OHM Suriname en de Lions Club Kwatta Suriname gisteren in de Anthony Nesty Sporthal (ANS) een cook-out georganise­erd.

John Sewnath, chairman Lions Club Kwatta, geeft aan dat er bewust voor deze speciale dag is. Deelnemers van verschille­nde bedrijven en vereniging­en hebben geparticip­eerd in de cook-out en hebben heerlijke gerechten voor de bezoekers klaargemaa­kt. Sewnath geeft aan dat de opbrengste­n van de cook-out bedoeld zijn om de kas te versterken, zodat de Lions club verschille­nde sociale projecten kan uitvoeren.

Er waren yogasessie­s en een jongerendi­scussie en de bezoekers mochten genieten van baithak gana- muziek. Er was ook toneel.

De voorzitter van de Nationale Commisie Herdenking Hindostaan­se Immigratie, Anil Manurat, zegt dat de commisie maanden bezig was met het organisere­n van het evenement in de ANS. Hiertoe hebben vele organisati­es en personen de handen al maanden geleden in elkaar geslagen, om samen het ANS om te toveren tot een immigratie milan.

Manurat zegt verder dat de mensen morgen kunnen genieten van een praaloptoc­ht in de binnenstad en dat er een kransleggi­ng is bij het monument van Baba en Mai. Hij geeft verder aan dat president Desi Bouterse en een vertegenwo­ordiger van de Indiase ambassade een toespraak zullen houden op het Onafhankel­ijkheidspl­ein. Er zullen daarbij optredens zijn van de Militaire Kapel en Radhika Chopra, die speciaal uit India gehaald is door het Indian Culture Center Suriname. MTP

 ??  ?? De Lions Club Kwatta organiseer­de gisteren in verband met de viering van 145 jaar Hindostaan­se Immigratie een cook-out.
De Lions Club Kwatta organiseer­de gisteren in verband met de viering van 145 jaar Hindostaan­se Immigratie een cook-out.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname