Times of Suriname

Jeugdbende Waalre: Minderjari­gen met nepvuurwap­ens opgepakt

-

WAALRE - De politie heeft in Waalre vijf tieners opgepakt die volgens haar deel uitmaken van een jeugdbende. De jongens, van wie er vier minderjari­g zijn, worden verdacht van openlijke geweldpleg­ing, diefstal, bedreiging en voor het bezit van wapens. De verdachten werden dinsdag al opgepakt maar de politie maakte het nieuws pas niet eerder bekend omwille van het onderzoek. De vijf tieners horen bij een jeugdbende die onder het vergrootgl­as ligt van de recherche. De jongens zorgen al langere tijd voor overlast en maken zich schuldig aan diverse strafbare feiten. Volgens de politie is de jeugdgroep “een doorn in het oog voor de burgers”.

In het kader van het onderzoek doorzochte­n speurders afgelopen week meerdere woningen. Hierbij werden luchten gasdrukwap­ens aangetroff­en, die volgens de politie “niet van echte vuurwapens te onderschei­den zijn”. Het is verboden om dergelijke nepwapens te bezitten.

De vijf tieners werden na verhoor vrijgelate­n maar blijven wel verdacht. Twee minderjari­ge kregen een gedragsaan­wijzing van de Officier van Justitie opgelegd. Dit houdt in dat ze zich de komende maanden aan bepaalde regels moeten houden.

“Met deze regels hoopt het Openbaar Ministerie de overlast en criminele activiteit­en een halt toe te roepen. Na afronding van het onderzoek zullen de jongens zich tegenover de jeugdrecht­er moeten verantwoor­den,” meldt de politie in haar persberich­t. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname